7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Evsizlere 5 yıldızlı otel konforu

EVSİZLER 5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA MİSAFİR EDİLİYOR

Kış mevsiminin etkisini gösterdiği Kayseri’de sokakta kalan vatandaşlar, 5 yıldızlı otel konforunda olan huzurevinde misafir ediliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, soğuk havalarda sokakta kalan, tren garı veya şehirlerarası otobüs terminalinde kalan vatandaşların, huzurevinde misafir edildiği öğrenildi. Sokakta kalanların, vatandaşların ihbarı, zabıta görevlileri ile polis ekiplerinin devriyesi sonrasında bulunarak huzurevine getirildiği bildirildi.

Terminal veya tren garında bekleyenlerin gidecekleri güne kadar 5 yıldızlı otel konforunda misafir edildiğini kaydeden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Evsiz olan vatandaşlarımızın da kış mevsimi geçene kadar misafir edilmeleri sağlanıyor. Bu süre içinde giyim, banyo, yemek, traş ve sağlık kontrolleri yine huzurevi yetkilileri tarafından yapılıyor. Türk hamamı ile oldukça konforlu olan huzurevimizde, 2 doktor, 4 hemşire ve 4 sağlık memuru ile sağlık hizmeti verilmektedir. Sosyal servisimizde ise 1 sosyolog, 2 Sosyal Hizmet Uzmanı ile psikolojik sorunları olanlara yardımcı oluyoruz” dedi.

Huzurevinde 2010 yılı içinde kimsesiz veya geçici olarak 78 bayan, 147 erkeğin misafir edildiği bildirildi.

EVSİZLER 5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA MİSAFİR EDİLİYOR
EVSİZLER 5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA MİSAFİR EDİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2011 Çarşamba 10:25:00
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 19:10:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?