4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'Expo Moble 6. Mobilya Fuarı' açıldı

Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen 'Expo Moble 6. Kayseri Mobilya Fuarı' düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış törenine Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Çevrim, sektör temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Tureks Fuarcılık Genel Müdürü Nergiz Aslan, 6. Kayseri Mobilya Fuarı'nı organize etmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Aslan, “Fuarlarımızı uluslararası boyutlara taşımak için çalışmalarımız devam ediyor. Sektör her geçen gün hızla gelişiyor. Sektör temsilcilerimizle başarılı ilklere imza atacağız. Bütün mobilya sektör temsilcilerinin bu fuardan faydalanmalarını istiyoruz. Fuarın bölge ve Türkiye'ye katkısı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Nazif Türkoğlu ise, bu fuarın çok önemli bir fuar olduğunu söyledi. Türkoğlu, Türkiye'nin önemli mobilya firmalarının katıldığı bu fuarın başarılı geçmesini diledi. KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ise, Kayseri şehrine bu fuarın renk getirdiğini kaydetti.

Fuarın büyük mobilya firmalarının desteği ile kısa zamanda yapıldığını belirten Boydak, Kayseri'nin mobilya sektöründe önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Boydak, “Türkiye'de üretilen mobilyanın yüzde 50'ye yakını Kayseri'de yapılıyor. Bu tür fuarlar mobilya temsilcilerinin bir araya gelmesi açısından önemli. Kayseri, sanayi ve ticaret şehri olmanın yanında önemli bir fuar merkezi olacak. Bu fuarın bütün sektör temsilcilerimiz adına bereketli olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların sonrasında protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından mobilya firmalarının stantlarını gezen Vali Bilici, en çok koltuk çeşitleri hakkında bilgiler aldı. Vali Bilici ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye bir firma yetkilisi tarafından günün anısına Türk bayrağı hediye edildi.

29 Ekim-02 Kasım tarihleri arsında ziyarete açık olacak olan 6. Kayseri Mobilya Fuarı'nda tüm mobilya, ev tekstili, mutfak-banyo ve aksesuarları, zemin ve duvar kaplamamaları, ısıtma, ışıklandırma, iç ve dış mekan dekorasyonu, otel mobilyaları, mağaza mobilyaları, demonte mobilyaları, materyal kaplamaları, döşemelikler, hammaddeler, mobilya endüstrisi ekipmanları, çelik kapılar ve fuar yapı malzemeleri yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 17:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?