4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Eylemde arbede

Irak’ta bulunan Türkmenler’e yapılan haksızlığı protesto için imza kampanyası hazırlığında olan Türk Eğitim Sendikası 2 No’lu Şubesi üyeleri, öğretmenevi panosuna afiş asmak isteyince arbede yaşandı. Arbede sonrası Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk ve 1 üye göz altına alındı.

Türk Eğitim-Sen Başkanı Ali İhsan Öztürk’ ün 26 Şubat’ta başlatacakları "Irak Türkleri yalnız değildir" imza kampanyasının ilanını öğretmenevi panosuna asmak istemesi tartışmaya sebep oldu. Türk Eğitim-Sen tarafından hazırlanan ilanın asılıp asılmaması tartışması, tarafların kalabalıklaşmasıyla daha da büyüdü ve arbede yaşandı.

Öğretmenevi yetkilileri, afiş asmaya karşı çıkınca tartışmaya poliste karıştı. Türk Eğitim Sen Başkanı Yalçın, bir polis memuruna, "Bana polis çağırın siz polis değilsiniz. İlan asmama engel olan yetkililer üzerime yürürken siz neredeydiniz?" demesi tartışmayı daha da alevlendirdi. Bir müddet sonra takviye ekiplerin gelmesiyle olay sakinleştirildi ve Türk Eğitim-Sen Başkanı ve Türk Eğitim-Sen’e üye 1 kişi gözaltına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 11:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?