7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Facia 2 gün sonra fark edildi

SOBA FACİASI 2 GÜN SONRA FARK EDİLDİ

Kayseri'de sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitiren anne ile 3 çocuğun cesedi olaydan 2 gün sonra ev sahibi tarafından bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Yahyalı ilçesi Yüzüncü Yıl mahallesi Kömürcüler sokakta anne Gülseren Karagöz (30) ile çocukları Ayşenur (10) ve Rabia (9) ve Ecrin Karagöz (2) sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek can verdi.

Olayı anlatan üst komşusu ve ev sahibi Kemal Çimencan, "Sabah saatlerinde ölen kadının kız kardeşi gelerek, cep telefonunu şarja takacağını ablasının kapısını açan olmadığını söyledi. Daha sonra bana evde olup olmadığını sordu. Bende baktığımda çocuklarının ayakkabıları duruyordu. Kapıyı açan olmayınca ben kapıyı omuzlayıp kırdım. Uyudukları odayı bildiğim için direk oraya koştum. İçeriye girdiğimde çocuklar ile anne ise yüzüstü yatıyordu. Daha sonra yetkilere haber verdik" diye konuştu.

Yahyalı Kaymakamı Ziya Polat ise, ilçede vatandaşların dikkatli olmaları hususunda belediye hoparlöründen anons yapıldığını hatırlattı. Yaşamını yitiren ailenin yakınlarına başsağlığı dileyen Polat, "Biz her gün meteorolojiden haber alıp vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Soba yakma teknikleri ile rüzgarlı havada dikkatli yakmaları hususunda uyarılar yapıyoruz. Böyle bir olayın olması bizi çok üzdü. Diğer vatandaşlarında dikkatli soba yakmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Yahyalı Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenazelere otopsi yapılacağı bildirilirken, baba Mehmet Karagöz'ün ise Rusya'da çalıştığı, henüz olaydan bilgisi olmadığı bildirildi.

SOBA FACİASI 2 GÜN SONRA FARK EDİLDİ
SOBA FACİASI 2 GÜN SONRA FARK EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2011 Pazartesi 15:29:04
Güncelleme :10 Ocak 2011 Pazartesi 19:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?