30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Felahiye Yolu'nda sona doğru

Kayseri'nin en büyük projelerinden birisi olan Yamula Barajı'nın su tutmasıyla birlikte su altında kalan yolların yenisinin yapılması çalışmalarında sona doğru gelindi. 

Felahiye yeni yolu çalışmalarını incelemesine Vali Osman Güneş, vekaleten Felahiye Kaymakamlığını yürüten Ekrem Çalık, Karayolları Bölge Müdürü Mustafa Karademir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Adsiz, yolun ihale işini alan firma müteahhidi Bekir Kamaş ve bazı daire müdürleriyle basın mensupları katıldı. Kayseri'de göreve geldiği ilk günlerde Felahiye yolunun öneminin büyük olduğunu söylediğini belirten Vali Osman Güneş, yolun İl Özel İdare ile Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün denetiminde kalan işlerinin ihalesinin yapıldığını ve ihaleyi kazanan firmanın en kısa sürede yolu yapılmış olarak teslim edeceğini söyledi. Barajın su tutmaya başlamasının ardından 14 kilometrelik bölümünün su altında kaldığını ifade eden Vali Güneş, "Ben göreve geldiğim günlerde ilk olarak Felahiye yolunun önemi üzerinde durdum. 2000 yılında projelendirme çalışmaları başlanan yol yapımında nihayet sonlara doğru geldik. Baraj varyantı olarak 9 kilometrelik bağlantı yolu yapımında 5,5 kilometrelik bölümünü tamamladık. Yol arasındaki yapılan viyadük tamamlandı, sadece üzerinin asfaltı kaldı. Viyadük toplam 420 metre uzunluğunda, en uzun ayağı 67 metre ve toplam 5.5 milyon dolara yapımı tamamlandı. İl Özel İdare, DSİ ve Karayolları'nın makinalarının ortaklaşa yaptığı çalışmalar ile 9 kilometrelik yolun 5.5 kilometrelik bölümünün toprak işleri ve sanat yapılarının yüzde 80'i 2005 yılında tamamlandı. 2006 yılında Karayolları ile İl Özel İdare ekipleri denetiminde 9 kilometrelik yolun geriye kalan 3.5 metrelik bölümünün işleriyle yolun tamamının asfalt ve sanat yapıları 1 milyon 250 bin YTL'ye ihale edildi. İnşallah bu yolun tamamlanmasıyla birlikte hem Felahiyeliler yollarına kavuşacaklar hem de biz verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşayacağız" dedi. 

Vali Güneş, Karayolları Bölge Müdürü Mustafa Karademir ve ihaleyi alan firmanın müteahhidi Bekir Kamaş'tan yolun Ağustos ayı sonuna kadar yapım aşamasının bitirilmesi hakkında söz alırken, son olarak yapımı tamamlanan viyadükü de inceledi.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 19:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?