5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Felahiye'ye Akşam Sanat Okulu

TEFRİŞATI YAPILAN FELAHİYE ÖĞRETMENEVİ VE AKŞAM SANAT OKULU AÇILDI

Kayseri'nin Felahiye ilçesinde inşaat işleri ve tefrişatı İstikbal A.Ş. ve Kayseri Sanayi Odası işbirliği ile yapılan İstikbal Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu düzenlenen törenle açıldı.

Felahiye ilçesinde atıl durumda bulunan öğretmen evinin inşaat işleri ve tefrişatı KAYSO işbirliğinde İstikbal Mobilya A.Ş. tarafından tamamlandı.

24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla düzenlenen açılış töreninde konuşan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, anlamlı günde öğretmen evi açılış töreninde birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bir ulusun, ülkenin çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmasında eğitimin önemli olduğunun altını çizen Boydak, "Bu iş eğitim öğretim kaliteli ve bilimsel koşullarda yapılmasından geçiyor. Türkiye'nin genç nüfusu eğer eğitmezse tehlikeli bir nüfus olabilir. Eğitim sorununu çözmüş ülkeler, her alanda kalkınmış durumdadır. KAYSO, sanayicilerimizi harekete geçirerek, bu tür sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor. Boydak Holding olarak eğitime elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.

KAYSO Meclis Başkanı Nurettin Okandan ise, oda olarak eğitmen ve insana büyük önem verdiklerini ifade ederek, insanların nitelik ve nicelik bakımında yetişmesinde eğitimin önemine dikkat çekti. Yetişmiş insanların hem ailesine hem de ülkesine faydalı birer birey olduğunu kaydeden Okandan, "Biz sanayiciler olarak her şeyi devletten beklemeden taşın altına elimizi koyarak önemli projelere imza atıyoruz. Burada da İstikbal'den sağladığımız 200 bin TL'lik gelir ile binamızı tamamladık. Eğitime desteklerimiz her zaman devam edecektir" dedi.

Felahiye Kaymakamı Hakan Kılınçkaya da, ilçede önemli bir eksikliğin giderildiğini belirterek, öğretmenlere hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Kayseri Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu ise, böyle anlamlı bir günde anlamlı bir açılışın yapılmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi. Bugün yetişmiş her insanın arkasından bir öğretmen olduğunu hatırlatan Dayıoğlu, "Senenin bir gününde onları anmak için bir araya geliyoruz, ama yüreklerimizin en iyi yerlerinde, başımızın tacı hep öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimize verdiğimiz değer sözde kalmamalı, işte bugün hizmete açtığımız tesis bunun en büyük göstergelerinden birisidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Hakan Kılınçkaya, Memduh Boydak ve Nurettin Okandan'a plaket takdim etti.

Daha sonra 200 bin TL'ye mal olan ve 16 oda, 32 yataktan oluşan öğretmenevi törenle hizmete açıldı.

TEFRİŞATI YAPILAN FELAHİYE ÖĞRETMENEVİ VE AKŞAM SANAT OKULU AÇILDI
TEFRİŞATI YAPILAN FELAHİYE ÖĞRETMENEVİ VE AKŞAM SANAT OKULU AÇILDI
TEFRİŞATI YAPILAN FELAHİYE ÖĞRETMENEVİ VE AKŞAM SANAT OKULU AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 21:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?