5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Fenerbahçe maçı tehlikede

Fenerbahçe Kulübü, Turkcell Süper Lig'de Kayserispor ile karşılaşacakları yeni stat Kadir Has'ın zemininin, sporcu sağlığını tehdit edici olduğunu belirterek, duyulan kaygıyı ilgili kurumlara iletti.

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, yönetim kurulu kararıyla, idari menajer Volkan Ballı'nın bu sabah Kayseri'ye giderek Kadir Has Stadı'nda inceleme yaptığı belirtildi.

Açıklamada, “Sayın Ballı'nın incelemeleri neticesinde, zeminin henüz oturmadığı, sporcu sağlığı açısından bazı tehditler içerdiği ve sakatlanmalara neden olabileceğine ilişkin gerekli mercilere bildirimde bulunulmuş ve bu konudaki kaygılarımız iletilmiştir” denildi.

Maç iptal olabilir

Bu gelişme üzerine Federasyonu'nun ve karşılaşmanın hakeminin ne karar vereceği merak konusu oldu. Çünkü saha zeminin futbol oynamaya elverişssiz olduğu gerekçesiyle karşılaşma başka bir sahaya alınabilir. 

Kayseri - F.Bahçe maçının biletleri tükendi

Öte yandan karşılaşmanın biletleri müsabakaya iki gün kala tükendi. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı Müdürü Osman Kayaalp, stadın zeminiyle ilğili yorumlar ve maçın erteleneceği yolundaki söylentileri yalanladı. Kayaalp

" Bunları kim uyduruyor, anlayamadık. Stadımızın zemini bugün bir çok Süper lig maçı oynanan stattan daha iyi konumda. Çim kesilip,silindirlendikten sonra daha da iyi olacak. Kimileri de çimin kalkacağından söz ediyormuş. Böyle saçmalık olmaz. Sahadaki 1 metrekarede 100 kiloluk çim var. Şu anda bir zorun görünmüyor. Kayserispor-Fenerbahçe maçına hazırız"şeklinde konuştu. Kayserispor'da Fenerbahçe maçı öncesi Koray dışında sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Kayserispor teknik direktörü Tolunay Kafkas " Artık, konuşmak gereksiz. Fenerbahçe'nin gücünü biliyoruz ama bizde kendi saha ve seyirci avantajımızı kullanacağız. 7 hafta sonra evimize dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz. O nedenle güzel bir müsabaka olacak. İstediğimizi sahaya yansıtırsak, galip de gelebiliriz"diye sözlerini tamamladı.

Bu arada, Tickettürk tarafından satışa çıkarılan biletler daha şimdiden tükendi. Kent merkezindeki 2 ve stad önündeki 2 olmak üzere 4 satış noktası önünde uzun kuyruklar oluşturan futbolseverler, saatlerce bekledikten sonra biletlerini alabildiler. Bilet fiyatlarının Kayserispor kulübünün yayınladığı üç bildiriye karşın, Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki'nin emrinin ardından bilet fiyatlarının 10-20 TL'ye düşürülmesi satışları patlattı. Localardan almak isteyen sporseverlerin ise, Kayserispor kulübüne başvurması istendi. Locaların sezonluk olarak 50 bin dolardan satışa sunulduğu ifade edildi.

Ünlü konuklar geliyor

Kayseri'de pazar günü oynanacak karşılaşmayı izlemek üzere Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Milli takımlar teknik direktörü Fatih Terim, TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, kulüp başkanları ,çok sayıda spor yazarı Kayseri'ye gelecek. Karşılaşma için 270 spor yazarı akredite olurken, UEFA maçları için 400 kişilik planlanan basın tribünü 50'si masalı 100'ü koltuklu olmak üzere 150 kişiye indirilince, şimdiden sorun yaşandı. Onursal Başkan Mehmet Özhaseki, Kayseri'ye davet ettiği spor yazarlarından 60'na özel locadan yer ayırıp, sorunu çözmeye çalıştı.

Öte yandan, İl Tütün Kurulu tarafından, kapılarını ilk kez sporseverlere açacak olan Büyükşehir Kadir Has Stadında sigara içilmemesi, içenlere Kabahatlar Kanunu suyarınca para cezası uygulanacağı bildirildi.


 

ajanslar
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 21:30:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?