3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Fettahdere Yayla Şenliği yapıldı

Kayseri’nin Sarız İlçesine bağlı Fettahdere Köyünde 3. Yayla Şenliği düzenlendi.

Şenliğe, “Şenlik Ağa”sı seçilmiş işadamı Ziya Ürküt, Fettahdere Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahman Maral ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Fettahdere Köyü Muhtarı Adnan Şimşek ile yaklaşık bin 500 Fettahdereli katıldı.

Fettahdere Köyü Süleymankaha mevkiinde yapılan yayla şenliğinde, Halk oyunları gösterisi, türküler eşliğinde halay gösterileri, deve oyunu gösterisi ve çeşitli yöresel oyunlar sergilendi.

Fettahdere Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahman Maral, derneklerinin 17 Ekim 2007 tarihinde kurulduğunu söyledi. 7 aydan beri faaliyetini sürdüren derneklerinin ilk defa böyle bir şenliğe katkı sağladıklarını kaydetti.

Maral, “Derneğimiz kurulmadan önce köy muhtarımız tarafından 2006 ve 2007 yıllarında yayla şenlikleri düzenlenmişti. İlk defa bu yıl derneğimiz adına böyle bir şenliği tertipliyoruz. Yönetim Kurulu üyelerimiz Ziya Ürküt, İsmet Taşkın, Mevlüt Aslantaş ve İsmail Çatalkaya ile birlikte 3. Yayla Şenliğini gerçekleştirdik. İşadamı ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ziya Ürküt daha öncesinde yayla şenliğimizin ağası seçilmişti. Kendisi elinden gelen maddi ve manevi desteği bize sağladı, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Köylülerimizden tek bir şey istiyorum. Derneklerine sahip çıksınlar. Samanı çok tanesi az olmasınlar. Duyarlı ve özverili olsunlar” dedi.

Maral, bu yıl dernek olarak kadın kollarını oluşturduklarını ve derneklerine ait www.fettahdere.org adıyla internet sitesi kurduklarını sözlerine ekledi.
Fettahdere Köyü Muhtarı Adnan Şimşek’te birlik beraberlik ve bütünlüğü pekiştiren 3. Yayla şenliğine yaklaşık bin 500 kişinin katıldığını belirtti.

Fettahdere köyü’nün Kayseri’ye 137, Sarız’a ise 15 kilometre uzaklıkta olduğunu kaydeden Şimşek, “Köyümüz 4 bin 800 dönüm araziye sahip. Bin 600 rakıma sahip köyümüzde kış aylarında 205, yaz aylarında ise yaklaşık 500 nüfus yaşıyor. Köyümüzün herhangi bir sıkıntısı yok. Geçim kaynağımızın başında ise arıcılık ve hayvancılık geliyor” dedi.

Yemek olarak kavurmalı etli pilav, salata ve tulumba tatlısının ikram edildiği yayla şenliğinde katılımcılar gönüllerince eğlenme fırsatını buldu.

Yayla şenliğinde solist olarak sahne alan Derya Yılmaz, sevilen şarkılarını seslendirerek izleyenlere coşkulu saatler yaşattı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 15:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?