4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Fetva hattına yoğun ilgi

Kayseri Müftülüğü fetva hattına Ramazan ayında oruç ile ilgili ilginç sorular geliyor. Günde çok sayıda kişinin aradığı fetva hattına 'Oruca toptan niyet olur mu?' 'Henüz doğmamış çocuk için fitre verilir mi?' gibi sorular geldi.

Kayseri Müftülüğü fetva hattına zaman zaman gelen ilginç sorularla karşılaştıklarını söyleyen İl Müftüsü Şaban İşlek, her yıl olduğu gibi bu Ramazan'da da halkın merak ettiği sorulara cevap verdiklerini söyledi.

Her gün çok sayıda kişinin fetva hattını arayıp çeşitli sorular sorduğunu belirten Müftü İşlek, özel soruları ise bay ve bayan görevlilerin cevaplandırdığını kaydetti. Müftü İşlek, Ramazan ayı nedeniyle bayanların ve erkeklerin 'Göz ve kulak damlası orucu bozar mı?' 'İftar için ezanın bitmesi gerekir mi?' Bayılmak orucu bozar mı?' 'Oruca toptan niyet edilir mi?' 'Henüz doğmamış çocuk için fitre verilir mi?' 'İşyerindeki makinelere zekat düşer mi?' 'Oruçlu bir kimsenin rüyasında ihtilam olması orucu bozar mı? gibi ilginç sorularla karşılaştıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 10:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?