4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Filistin halkı için yardım kampanyası

Kayseri'de çeşitli meslek gruplarına mensup esnaf tarafından, İsrail saldırısı sonucu muhtaç duruma düşen Filistinliler için yardım kampanyası başlatıldı.

Kayseri'nin şehir içi ulaşımını sağlayan minibüsçü esnafı İsrail saldırısı sonucu yardıma muhtaç olan Filistin halkı için yardım kampanyası başlattı. Minibüsçü esnafı, haftanın belirli günlerinde kazançlarının tamamını Filistin'e yardım için ayıracaklarını söyledi.

Minibüslerinin ön tarafına astıkları “Bugünkü gelirim Filistin'e” yazılı pankartlarla şehir içinde yolcu indirip bindiren esnaf, amaçlarının bir nebzede olsa Filistin'e yardımcı olabilmek olduğu belirtildi. Minibüsçü esnafı, "Hem minibüs sahibi hem biz şoförler bu yardımı yapıyoruz. Herkesin bu manada Filistin'e yardım etmesini bekliyoruz. Elimizden gelen şimdilik bu kadar, yapılması gereken ne varsa yapmaya da hazırız" dediler.

Öte yandan züccaciye esnafı Davut Bayırbaş ise, işyerinin girişine astığı büyük bir pankartla bu ayki kazancını Filistin'e göndereceğini söyledi. Bayırbaş, "Bugün İsrail'in yaptığı savaşı şiddetle kınıyoruz. Filistinli Müslüman kardeşlerimize yardımcı olabilmek amacıyla işletmemizin bir aylık kazancını Filistin'de yaralanan yada yardımı ihtiyacı olan insanlara göndermeyi uygun gördük. Ayrıca bunun yanında İsrail'i kınadığımız gibi onların üretmiş olduğu bütün malları boykot etmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 16:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
onur çavdar IP: 212.175.112.xxx Tarih : 10.01.2009 14:33:25

bence çok güzel bir kampanya bence türkiyenin her yerinde böyle kampanya olsa belgi filistin güclenebilir ve yener isreaili