5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Filistin için gıyabi cenaze namazı

Kayseri’de, İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma Namazı sonrası cami avlusunda toplanan kalabalığa hitap eden Kayseri Yazarlar Birliği Başkanı Mustafa Türkmen, Gazze’de yaşananların bir insanlık dramı olduğunu söyledi.

Türkmen, “Zulüm desek yetmiyor, katliam desek yetmiyor, vahşet desek yetmiyor. Gazze’de İsrail’in yaptığı bütün bunların ötesinde daha da rezilce bir şey. Bunu hepimiz görüyoruz. 200 milyon Arap dünyasına rağmen 1 milyon 500 bin Müslüman’a rağmen, 7 milyar insana rağmen insanlığın gözleri önünde bu vahşet bu zulüm ortaya konuyor. Yahudilerin ne Tevrat’a, ne İncil’e ne de Kuran-ı Kerim’e bağlılıkları var. Yapılan saldırıları bir kez daha buradan kınıyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Gazze'de hayatını kaybeden insanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Emekli imam Kasım Okut'un kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından Filistinliler için topluca dua okudu. Cami avlusunda toplanan yüzlerce kişi, İsrail aleyhine slogan atarak, saldırıyı kınadı. Kılınan namazın ardından ellerinde Filistin bayraklarıyla, tekbir getirip çeşitli sloganlar atan kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 17:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?