1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Fırınların önünde kuyruk oluşuyor

On bir ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayında tezgahlarda satışı yapılan sıcak pideler vatandaş tarafından kapışılıyor.

İftar saatine yakın zamanlarda pide fırınlarının önünde uzun kuyruklar oluşurken, herkes evine, hem sıcak hem de lezzetli pideleri götürebilmek için çaba sarf ediyor.

Fırıncılığa 1979 yılında Elazığ'ın Baskil ilçesinde başlayan ve 1993 yılından beri Kayseri'de mesleğini sürdüren Abdulkadir Gök, Ramazan'da pide satışlarının diğer aylara göre iki katına çıktığını ifade etti. Kadir Usta'nın Yeri adıyla, Camikebir Mahallesi Tutlu Sokak'ta kardeşleri Veysel ve Mustafa ile birlikte pide fırını işlettiğini kaydeden Gök, müşterilerin Ramazan ayında evlerine pide ekmek götürmeyi tercih ettiklerini söyledi.

Gök, "İftar saati yaklaştıkça pide satışlarımız artıyor. Yumurtalı, yağlı ve çifte olmak üzere çeşitli pidelerimiz var. Yumurtalı ve yağlı çifte pideleri 1 YTL den normal çifte pideyi de 60 Yeni Kuruş'tan satıyoruz. Müşterilerimiz en fazla yumurtalı pideyi tercih ediyorlar. Ramazan'da pidelerin yanı sıra tahinli ve tel kadayıf satışı da yapıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 09:38:39
Güncelleme :29 Eylül 2007 Cumartesi 10:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?