5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Fırtına yaşamı felç etti

Kayseri'de saatte 70 kilometre hıza ulaşan fırtına nedeniyle karbonmonoksit gazından 11 kişi zehirlenirken, etkisini sürdüren yağış nedeniyle bazı evleri de su bastı.

Kayseri dün başlayan ve hızı saatte 70 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Bazı vatandaşlar rüzgar nedeniyle yürümekte bile zorlanırken, bazıları ise evinde bulunan sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Fırtına yerini yağışa bırakınken bazı semtlerin logarları taştı. Kayseri şehir merkezinde metrekareye 17 kilogram yağışın düştüğünü söyleyen Meteoroloji Bölge Müdürü Ziya Çolak, "Hava durumu önümüzdeki 3-4 gün içerisinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. ‘Pastırma sıcağı’ olarak bilinen hava sıcaklığı Kayseri'de sıfırın altına düşmeyecek ve 15 derecede olması bekleniyor" diye konuştu.

Öte yandan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvuran 11 kişi ise sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği tespit edildi. Zehirlenenlere oksijen tedavisinin uygulandığı belirtilirken, 12 yaşındaki Mücahit K. isimli çocuğun tedavisine ise devam edildiği öğrenildi.

Ayrıca Esenyurt ile Gülük mahallelerinde bulunan bazı evleri su basarken, bazı logarlarda yağış nedeniyle taştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 14:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?