7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Furkan Doğan anıldı

FURKAN DOĞAN MEZARI BAŞINDA ANILDI

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda hayatını kaybeden Kayserili Furkan Doğan, ölümünün yıldönümünde mezarı başında anıldı.

İHH İnsani Yardım Derneği Kayseri Şubesi tarafından tertip edilen tören, Furkan Doğan'ın Talas ilçesi Reşadiye mahallesinde bulunan mezarı başında gerçekleştirildi.

Okunan duaların ardından konuşan İHH İnsani Yardım Derneği Kayseri Şube Başkanı Şaban Sözduyar, Filistin'de 60 yılı aşkın bir süredir devam eden İsrail işgalinin insani felaket boyutlarında sürdüğünü söyledi. Sözduyar, "Yüzlerce kilometrelik utanç duvarı ile Batı Şeria topraklarındaki işgal ve izolasyon sürerken 1967'de işgal edilen Gazze'deki dram ise 2005 yılındaki yerleşimcilerin boşaltılması akabinde boyut değiştirerek devam ettirilmektedir. 2007 yılından beri Gazze'de hava, kara ve denizden devam ettirilen hukuksuz ambargo ile İsrail bölgeyi topyekün olarak yok etme siyaseti gütmekte, bombardımanlarla katliam üstüne katliam yapmaktadır" dedi.

Sözduyar, "Annesinin küçüğü, babasının 'iyilik meleği' sevgili Furkan, bir düştü ancak bin kez doğacaktır. Seni tanıyan tüm gençler senin yerinde olmak isteyecek. Doğacak bebeklere konacak adın. Sonbaharda gelip ilkbaharda gitmen gibi iki mevsim arasına sığan kısacık ömrünü ölümsüzleştiren bahar esintisi melek yüzlü Furkan, huzurla uyu" diye konuştu.

Sözduyar, ayrıca 29 Mayıs Pazar günü Kadir Has Kongre ve Spor Salonu'nda 'Mavi Marmara Şehitlerini Anma' programı düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

FURKAN DOĞAN MEZARI BAŞINDA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 16:17:02
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 16:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?