5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Futbol sevgisi 'engel' tanımıyor

FUTBOL SEVGİSİ 'ENGEL' TANIMIYOR

Kayseri'de başlayan Zihinsel Engelliler Temel Futbol Eğitimi'ne katılan 17 yaşındaki kaleci Tuğçe Aközlü, "Bu zamana kadar hiç gol yemedim" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Ziya Gökalp Tesisleri'nde Zihinsel Engeliler Temel Futbol Eğitimi düzenlenen tören ile başladı. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu'nun da destekleri ile başlayan eğitimde, zihinsel engelli öğrencilerin futbola oldukça hevesli oldukları gözlendi.

Tören sırasında en büyük ilgiyi 17 yaşındaki kaleci Tuğçe Aközlü çekti. Giydiği kırmızı eldivenlerle kaleye geçen Tuğçe, futbol sevgisiyle görenleri şaşırttı. Özel Eğitim Pınarı'nın futbol takımında kaleyi koruyan Tuğçe, 6 yıldır kaleci olduğunu belirterek, "Futbolu çok seviyorum. 6 yıldır da kalecilik yapıyorum. Bu zamana kadar hiç gol yemedim. Bayan olduğum için arkadaşlarım beni hem kızdırıyor hem de destekliyor" dedi.

Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Futbol Federasyonu ve Herkes İçin Futbol Federasyonu ortaklığı ile düzenlenen Zihinsel Engelliler Temel Futbol Eğitimi'ne Özel Gündoğmu, Hacı Mustafa Postaağası İş Okulu, İlgim Özel Eğitim Kurumu, Fatih Özel Eğitim Kurumu, Özkar Eğitim Uygulama Okulu ve 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon Merkezi ile Özel Eğitim Pınarı okullarından zihinsel engelli öğrenciler katıldı.

Temel Futbol Eğitimi 5 hafta sürecek ve eğitimin sonunda turnuva düzenlenerek il takımı oluşturulacak.

FUTBOL SEVGİSİ 'ENGEL' TANIMIYOR
FUTBOL SEVGİSİ 'ENGEL' TANIMIYOR
FUTBOL SEVGİSİ 'ENGEL' TANIMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 13:37:02
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 14:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?