4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Galatasaray Kayseri'de 2 puan bıraktı

Turkcell Süper Ligi'nin 2. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Kayserispor ile golsüz berabere kalarak, haftayı bir puanla kapattı.

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, 6 futbolcu eksikle Galatasaray'a pozisyon vermeden maçı tamamlamanın kendileri açısından büyük başarı olduğunu söyledi.

Özellikle genç futbolcuların performansından memnun kaldığını ifade eden Kafkas, "Başlangıçlar maalesef zor oluyor. Sivasspor deplasmanı ve Galatasaray ile içeride oynamak zordu. Ama gol yemeden bu maçları bitirdik. Şimdi, önümüze daha güvenle bakıyoruz. Sakatlarımızın çoğu Kocaelispor maçına yetişecek. Bundan sonra daha iyi bir takım ortaya koyacağız. Galatasaray'a başarılar diliyorum'' dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe da alınan sonuçtan memnun olmadığını belirterek, "Maçın ikinci yarısında iyi oynadık. Ama yakaladığımız fırsatları değerlendiremedik ve gol atamadık" dedi. Lincoln'e neden forma vermediğinin sorulması üzerine ise Alman çalıştırıcı, orta saha oyuncularının ve özellikle Ayhan'ın, görevini layıkıyla yerine getirdiklerini, Arda'nın biraz daha ortada ve Kewell'in kendi yerinde iyi iş başardıklarını, bu nedenle Lincoln'e gerek duymadığını kaydetti.

Kayserispor'un savunma ağırlıklı oynamasının kendilerini zorladığını ifade eden Skibbe, "Kayserispor'un savunmasını geçmek güç oldu. Her geçen hafta daha iyi oynuyoruz. Antalyaspor maçında daha da iyi oynayacağız. Birçok yeni oyuncumuz var. Sahadaki tüm oyuncular bu maça hazırdı. Diğer oyuncularımızdan da hazır olanlar vardı. Değişik oyuncular görmenin takıma yararı var. Hazırlık süresince sakatlıklardan çektik. Yeni katılmış oyuncularla birlikte takımı kaynaştırmak zaman alacak. Bu büyüklükteki bir takım için sahada her zaman aynı 11 olmaması gerekiyor'' diye konuştu.

Daha önce idmansız olan kaleci De Santics'in ilerleyen dönemde daha iyi performans ortaya koyacağını vurgulayan Skibbe, ''İki forvetle oynayacağımız maçlar da olacak. Ümit, yeni sakatlıktan çıktı, Baros yeni geldi. Tüm oyuncuların hazır olacağı günleri bekleyeceğiz. Ona göre oyunumuzu şekillendireceğiz. Bundan sonra daha ofansif olacağız'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 09:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?