7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Gani Aşık aday adayı

CHP'DE GANİ AŞIK ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP'de milletvekilliği aday adaylığını ilk açıklayan Gani Aşık oldu. Gani Aşık, yaptığı basın toplantısında AK Parti hükümetini eleştirdi.

CHP İl binasında düzenlediği basın toplantısında AK Parti hükümetini eleştiren Gani Aşık, “Hükümet millet adına denetimsiz kaldı. Yargı siyasi iktidarın etki alanına girmiş, bir başka ifade ile yargı da kuvvetler birliği kapsamına alınmıştır. Bu tablo dolaylı yollardan açık bir anayasa ihlalidir.

Yasama, Yürütme ve Yargı üstünde baskı oluşturulmuştur. Cumhuriyetin değerleri çok ileri derecede aşındırılmıştır” dedi. Aşık, “Günümüzün Türkiye'sinde Atatürkçü ve cumhuriyetçi olmak belaya davetiye çıkarmak olmuştur.

CHP iktidarında büyük il belediyelerinin defterleri mercek altına alınacaktır.

2002'den buyana bazı talihsizlik yaşanmış, siyasi moral doyumuna ulaşılamamıştır. CHP'liler bilinçli siyaset izleyerek kendi aralarındaki dayanışmayı geliştirmişlerdir” diye konuştu.

“1977'de Kayseri Milletvekili seçildim, dillere destan bir milletvekilliği yaptım” diyen Aşık, “12 Eylül darbesiyle parlamentonun dışında kaldım. Meclise tekrar dönmem bu güne kadar mümkün olmadı. 12 Haziran genel seçimlerinde aday adaylığı için başvuruda bulundum” diyerek aday adaylığını açıkladı.

CHP'DE GANİ AŞIK ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2011 Perşembe 15:06:02
Güncelleme :24 Mart 2011 Perşembe 18:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?