1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Gaspçıya dayak

KAYSERİ’de bir işyerinden tabanca tehdidiyle haraç istedikleri öne sürülen 2 kişi kendilerini uyaran işyeri sahibi 27 yaşındaki Mustafa Hamurcu'yı 3 el ateş ederek ağır yaraladı


Zanlılardan Y.G. kaçarken kullandığı otomobil kaza yaptığı için yakalanan U.G., Mustafa Hamurcu'nun yakınları ve işyeri komsuları tarafından dövüldü. Polis linç edilmek istenen U.G.'yi gözaltına aldı.

Kocasinan İlçesi Serçeönü Mahallesi'nde, 3 yerel gazete merkezinin bulunduğu Erbakırcı İşhanı 1'inci katında bulunan ‘Birlik Mühendislik Bürosu'na gelen Y.G. ile U.G., doğalgaz ve asansör işi yapan büroda işyeri sahibi 27 yaşındaki Mustafa Hamurcu ile tartıştı. Zanlılar işyeri sahibinden iddiaya göre haraç istedi.

Hamurcu, bunun üzerine, binanın altında bekleyen ve U.G.'nin kullandığı 38 DF 967 plakalı otomobile yaklaşarak, “Buradan gidin. Yeter artık. Polis çağıracağım” deyince, iddiaya göre otomobilde bulunan ikinci saldırgandan Y.G., elindeki ruhsatsız tabancayla Mustafa Hamurcu'nun göğsüne, köprücük kemiğine ve çene altına ateş etti. Daha sonra U.G.'nin kullandığı 38 DF 967 plakalı otomobil 20 metre uzaklıkta bir otomobile çarpıp, çukura düşerek durdu.

Tabancayı kullandığı belirlenen Y.G., suç aleti tabancayla otomobilden inip, kaçarken, otomobili yaya olarak takip eden Hamurcu'nun yakınları U.G.'yi otomobilden indirip, çukurda dövdü.

Linç edilmek istenen U.G.'yi polisler kurtardı. Bu arada ambulans beklenmeden özel bir otomobille önce Kayseri eğitim ve Araştırma Hastanesine, oradan da durumu ağır olduğu için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesine kaldırılan işyeri sahibi Mustafa Hamurcu'nun komadan çıkamadığı belirtildi. Polis, kaçan saldırgan Y.G.'yi aramaya başladı.


DHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 14:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?