5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Gazeteciler Cemiyeti'nden kınama

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Bulut, gazetecilere yapılan çirkin ve kaba saldırı nedeniyle üniversite yönetiminin idari soruşturma başlatmasını talep ederken, yapılan saldırıyı da şiddetle kınadığını söyledi.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Başkan Recep Bulut, son günlerde sıkça karşılaşılan ve tamamen iftira niteliği taşıyan basına yönelik çirkin sözlü saldırılara, fiili bir saldırının daha eklendiğini belirtti.

Recep Bulut, “Erciyes Üniversitesi tarafından üniversite kampüs alanı içinde her yıl kutlanan bahar şenliği çerçevesinde sanatçı Ferhat Göçer’in konserini haber amaçlı görüntülemek isteyen DHA Bölge Bürosu’ndan Ahmet Oğuz Gündüz, İHA Bölge Müdürlüğü’nden İsa Akar ve KAY TV'den Murat Kartal’a güvenliği sağlamakla görevlendirilen ve sayıları 20-30'u bulan özel bir şirkete mensup sözde güvenlik elemanları, gazetecilere saldırarak, hem meslektaşlarımızın hırpalanmasına hem de kamera ve fotoğraf makinelerinin zarar görmesine neden olmuşlardır. Olay yargıya intikal ettirilmiş olup, yargı süreci devam etmektedir. Yargının en doğru kararı vereciğinden şüphemiz yoktur. Ancak mesleklerinin gereği olarak gecenin o saatinde tüm davetlilerin eğlenmek amacıyla bulunduğu, üstelik üniversitenin gönderdiği davetiye ve görevli kartıyla görevlerini yerine getirmek amacıyla orada bulunan meslektaşlarımıza yapılan çirkin ve kaba saldırı nedeniyle üniversite yönetiminin de idari soruşturma başlatmasını talep ediyor, meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 14:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?