7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Gazeteciler kahvaltıda buluştu

GAZETECİLER KAHVALTIDA BULUŞTU

Kayseri’de çalışan gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Acıbadem Hastanesi’nde düzenlenen kahvaltıya, hastanenin yönetim kurulu başkanı İsmail Tamer, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve gazeteciler katıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan İsmail Tamer, “Anlamlı gününüzde sizinle beraber olmak istedik” diyerek, “Geçmiş dönemde, özellikle 10 Ocak 1961 yılında 212 sayılı yasa gereği, basında çalışan değerli kardeşlerimizin, özlük haklarındaki iyileştirmeye istinaden, o zamanın 9 gazete patronu protesto için 3 gün süreyle gazete çıkarmama kararı aldı. Bu karar doğrultusunda çalışanlar da, sendika önünde toplanarak sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. Bunun hepsi bir tepkiydi. ‘Gazete çıkarmıyoruz’ demeden görevlerini gerçek anlamda yapmanın bir örneği olarak bir gazete çıkardılar. O gün de Gazeteciler Bayramı olarak kutlandı. 12 Mart muhtırasında da sanki çok haklar verilmiş gibi ‘Bayram’ kelimesi kaldırıldı ve gün olarak kutlanmaya başlandı. Bu bağlamda, sizlerle birlikte olmak istedik” diye konuştu.

Tamer, konuşmasının son bölümünde, “Gazeteciler, kalemini satmayan doğru insanlardır” dedi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde verilen desteklerden dolayı teşekkür etti.

GAZETECİLER KAHVALTIDA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 10:37:00
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 12:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?