4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Gazeteciler Özhaseki'yi ziyaret etti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen bir program çerçevesinde Kayseri'ye gelen bir grup Alman basın mensubunu makamında kabul etti.

Alman Federal Basın Teşkilatı'nın katkılarıyla Almanya'da faaliyet gösteren 'Journalists Network' adlı kuruluşun 2000 yılından bu yana yürüttüğü etkinlik kapsamında gerçekleşen ziyarette, Alman basın mensuplarına Kayseri'yi anlatan Başkan Özhaseki, 6 bin yıllık tarihe sahip Kayseri'nin şimdilerde ticaret ve sanayi şehri olarak bilindiğinin altını çizdi.

Özhaseki, "Bu topraklarda onlarca medeniyet kurulmuş. Günümüzde halen bunlardan çok sayıda eseri görme imkanımız var. Bu şehir, köklü bir medeniyetin izlerini taşıyor. Ticaret ve sanayi şehri olarak ön plana çıkmıştır, girişimcilik ruhunun gereği olarak gelişime açık bir ticaret anlayışı vardır. Bunun yanında son yıllarda hayırseverliği ile dikkat çeker. Şehirdeki birçok hayır eserinde, onları yaptıran şahısların isimlerini görebilirsiniz. İki kez 'Hayırseverler Zirvesi' düzenledik ve en küçüğü bir sağlık ocağı yaptırmış, toplam 411 kişiye ödül verdik. Bunların yaptırdığı hayır eserlerinin toplam yatırım miktarı da 500 milyon doları buluyor. Şimdilerde Kayseri'nin bir özelliği de 'Model Kent' oluşudur. Son yıllarda ortaya konulan başarılı belediyecilik uygulamaları, ülkenin değişik şehirlerinde ilgiyle takip ediliyor. Gidip oralarda bu konularda bilgilerimizi paylaşıyoruz" dedi.

Alman basın mensupları adına konuşan Barbara Schmıdtmattern da ne için Kayseri'de bulunduklarını anlatarak, "Hem ülkeleri ve şehirleri tanımak, hem de oralardaki gazetecilerle tanışıp ilişkileri geliştirmek amacıyla başlatılan bir program çerçevesinde buradayız. Gördüğüm kadarıyla da Kayseri'de basın kuruluşu sayısı bir hayli fazla. Kamera ve fotoğraf makinesi arkasında olmaya alışkın olan bizler, kendimizi objektiflerin önünde görünce biraz şaşkınlık yaşadık. Bizi kabul ettiğiniz için size ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Özhaseki daha sonra gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırarak Kayseri hakkında ekonomik, kültürel ve toplumsal konularda bilgiler verdi.

Alman basın mensupları daha sonra, Almanya'da yayınlanmak üzere Başkan Özhaseki ile röportaj yaptı. Türkiye-AB ilişkileri, yaşanan küresel ekonomik kriz, Türkiye'de şehirlerin gelişimi ve Kayseri'deki toplumsal yaşantının üzerinde durulduğu röportajda, ayrıca Başkan Özhaseki'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile olan yakınlığı ve ilişkileri de soruldu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 17:17:17
Güncelleme :18 Kasım 2008 Salı 17:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?