5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Gazetecilere çirkin saldırı!

Kayseri Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen 15. Bahar Şenliği'nde sahne alan Ferhat Göçer'in konserinde özel güvenlik görevlileri gazetecileri tartakladı. Yaklaşık 30 güvenlik görevlisi, detay görüntü almak isteyen 3 gazeteciyi tartaklayarak malzemelerine zarar verdi.

Dün akşam saat 20.40 sıralarında Erciyes Üniversitesi tarafından Anfi Tiyatro'da düzenlenen şenlik kapsamında, sanatçı Ferhat Göçer sahne aldı. Sanatçının ilk 2 şarkısını çektikten sonra Anfi Tiyatro'dan detay görüntü almak isteyen İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri İsa Akar, Doğan Haber Ajansı muhabiri Ahmet Oğuz Gündüz ve yerel yayın yapan KAY TV muhabiri Murat Kartal'a, Par Güvenlik Şirketi'ne ait yaklaşık 30 kişilik güvenlik görevlisi saldırdı.

Yaşanan tartışmanın büyümesi sonucu tartaklanan gazetecilerden kamera tepe ışığı kırılan Ahmet Oğuz Gündüz, aynı zamanda parmağından da yaralandı. İHA muhabiri İsa Akar'a kafa atmak isteyen bir güvenlik görevlisi ise başının kameraya denk gelmesi sonucu hafif şekilde yaralandı.

İHA muhabirinin kamerasında hasar oluşurken, olay yerine gelen emniyet yetkilileri, gazetecileri ve olaya karışan güvenlikçileri gözaltına aldı. Gazeteciler ve özel güvenlikçiler, ifadelerinin alınması için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tıp Kurumu'ndaki kontrollerinin ardından Melikgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 İki tarafın da birbirinden şikayetçi olduğu olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 14:14:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?