30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Gazi Beldesi'nde kazı çalışmaları

Kayseri'nin Develi İlçesi'ne bağlı Gazi Beldesi'nde yer altı şehrine benzer kalıntılar bulundu. Sarnıca benzeyen kalıntıların kazı çalışmaları 3 ay sürecek. 

Edinilen bilgiye göre, Kayseri'nin Develi İlçesi'ne bağlı Gazi Beldesi'nde yapılan çalışmalarda yer altı şehrine benzer kalıntılara rastlandı. Yapılan kazı çalışmaları sırasında sarnıç benzeri kalıntılar olduğu kanaatine varıldığı öğrenildi. Yetkililerin titizlikle çalıştıkları kazı alanında yapılan çalışmaların 3 ay kadar süreceği öğrenilirken, kazı çalışmalarına ağır kış şartlarının olması durumunda ara verileceği bildirildi.
 
Gazi Beldesi Belediye Başkanı Ali Galip Özsümbül'ün de yakından ilgilendiği kazı çalışmalarına Kayseri Müze Müdürlüğü de büyük oranda destek oluyor. İlk görünüş itibariyle sarnıca benzeyen kalıntıların tamamına ulaşabilmek için yer altı şehrinin giriş çalışmalarının yapıldığı öğrenildi. Gazi Beldesi'nde çalışmalar devam ederken, ulaşılacak olan kalıntıların su sarnıcı yerine sığınma odaları olması ihtimali üzerinde de duruluyor. Bulunan kalıntıların milattan önce veya sonra olup olmadığı konusunda kesin bir bilgi bulunmazken, çalışmaların halen sürdüğü bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 13:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?