4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Gazi Üniversitesi heyeti Kayseri'de

Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden gelen heyet Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir dizi incelemelerde bulundu.

Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Turgut Talı başkanlığındaki yaklaşık 40 kişilik öğretim görevlisi, ilk olarak hastane konferans salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İsmail Tamer, konuk heyetin ziyaretinden duyduğunu memnuniyeti dile getirdi.

Tamer, “Artık bilim dünyasında böyle ziyaretlerin her iki taraf içinde faydalı olacağını düşünüyorum. Yenilikleri yerinde görüp incelemenin daha yararlı olacağı kanısındayım'' dedi.

Hastanenin bilgi işlem projelerini yürüten Birim Bilgi Teknolojileri Firması Satış Direktörü Barış Dinler ise, hastanede uygulanmakta olan otomasyon sistemleri hakkında bilgi verirken, yakında hizmete girecek olan projeler hakkındaki görüşlerini öğretim görevlileri ile paylaştı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmet alanında birçok pilot projenin hayata geçirildiği önemli hastanelerden biri olduğunun altını çizen Dinler, hastanenin birçok bölümünde uygulanmaya başlanılan 'dijital hastane' adı verilen sistemlerin işleyişi hakkında bilgiler verdi.

Konuk heyet, tanıtım toplantısın ardından hastanenin önemli bölümlerini ziyaret ederek faaliyette olan digital sistem ve işleyişi hakkında bilgiler aldılar. GÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Turgut Talı ise, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Türkiye'nin önemli eğitim ve araştırma hastanelerinden birisi olduğunu belirterek, birçok hastaneden daha modern ortamda hizmet verdiğini ve çağın yeniliklerini yakından takip ettiklerini söyledi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde incelemelerini tamamlayan heyet daha sonra Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olan Geriatri Merkezi’nde incelemelerine devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 17:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?