5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Gaziler Eruh'a yürüyor

Ankara'da bir araya gelen 7 kişilik gazi grubu, PKK terör örgütüne karşı verilen ilk şehit Süleyman Aydın'ın şehadete erdiği Siirt'in Eruh ilçesine gitmeden önce Kayseri'ye uğradı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir grup vatandaş tarafından karşılanan gaziler adına bir açıklama yapan Ümit Kaplan, PKK terör örgütüne karşı verilen mücadelede şehit düşenlerin gazi arkadaşları olduklarını söyledi.

Kürt açılımının vermiş oldukları kutsal mücadeleye tamamen zıt olduğunu savunan Kaplan, "Bu açılım, aziz şehitlerimizin katili, bize kurşun sıkan hain terör örgütü PKK'nın talepleriyle aynı olan bir planın adıdır. Bugün ülkemiz dış güdümlü yerli işbirlikçilerin eliyle parçalanmaya doğru gitmekte ve siyasi iradenin bölücü temsilcileriyle yaptığı görüşmeler, milletimizin gözü önünde gerçekleşmektedir. Kanlı terör örgütü PKK'nın hain taleplerinden oluşan ve Kürt vatandaşlarımızla hiçbir alakası olmayan Kürt açılımı, Türkiye'yi bölmenin bir adımı olarak şehit anaları, vicdan, duygu ve şahadet istismarı yapılarak uygulanmak isteniyor. Böylesine ihanet kokan bir açılımın gazilerin ve şehit analarının üzerinde yapılmak istenmesi, kamuoyunun ve memleket için kanlarını dökmüş vatan evlatlarının yüreğini acıtmaktadır" iddialarında bulundu.

7 kişi olduklarını ve her birinin 10 milyon olmak üzere 70 milyon Türk'ü temsil ettiğini ifade eden Ümit Kaplan, kendisinin Kürt olduğunu, arkadaşları arasında ise Laz ve Gürcü'lerin de bulunduğunu kaydetti.

Kaplan, "Siyasi irade bir taraftan söylem ve uygulamaları ile bölücülere cesaret verirken, öte yandan Mehmetçiklerimiz bölücülere karşı amansız bir mücadeleyi sürdürmekte ve kahramanlarımız maalesef ikilemle karşı karşıya bırakılmaktadır. Yüce milletime yapılan yanlışlar şehitlerimizin kemiklerini sızlatırken, şehit anaları ve yakınlarının acılarını artırıyor, biz gazilerin yaralarını da derinleştiriyor. PKK'yı muhatap alan ve devletin şerefli makamlarını işgal edenlerin ihanetine asla ve asla seyirci kalamayacağız. Gaziler olarak 15 Ağustos 1984'te PKK'ya karşı verdiğimiz ilk şehidimiz Süleyman Aydın'ın şahadete erdiği yer olan Siirt'in Eruh ilçesine doğru protesto ve kınama yürüyüşü yaparak yarım kalan işimizi tamamlamak amacıyla yola çıktığımızı, Türkiye genelinde bize katılmak isteyen
gazilerimize ve yüce milletimize duyuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından, gaziler Siirt'in Eruh ilçesine gitmek üzere yola çıktı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 13:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?