5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Gaziler Günü törenle kutlandı

Kayseri'de, 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Vali Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Oğuz Ortaköylüoğlu, askeri erkan ve gazilerin katıldığı törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şubesi adına konuşan Gazi Metin Özsoy, gazi ve şehitlerin ulusal değerler olduğunu belirtti.

Özsoy, "Bugün hem Atamıza Gazi unvanının verişlinin 88. yıldönümünü hem de Gaziler Günü'nü hep beraber kutlamaktayız. Bizlerde bu vatan uğruna canını ortaya koyup, bu yolda canını feda edenlere 'Şehit', kalanlara 'Gazi' unvanını veriyoruz. O onurlu ve nurlu askerler sayesinde devletimiz sonsuza kadar payidar kalacaktır" dedi.

Gaziler için onurlanmış asker, şehitlerin yaşayan temsilcileri denildiğini ifade eden Özsoy, "Bütün gazilerimizin bu onura yaraşır şekilde hayatlarını sürdürebilmelerinin sağlanması, milletimizin her ferdine gelecekte vatan için mücadele etmek durumunda kaldıklarında daha fazla güç verecektir. Bunun için anayasamızın 6. maddesinde belirtilen gerekli sosyal ve ekonomik yardımların alınmasını ve en iyi şekilde uygulanmasını devletimizden, saygı ve sevgiyi milletimizden beklerken, gazilerimizin de yaşamlarını bu onur ve saygıya yaraşır şekilde devam ettirmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasıyla son buldu.Tören sonunda açıklama yapan Vali Mevlüt Bilici ise, Türk milletinin büyük devletler kurmuş bir ulusun evlatları olduğunu belirterek, bu ülke insanının bayrağı, toprağı, vatanı için ölmeye hazır olduğunu söyledi.

Her zaman şehit ve gazi olmaya hazır insanlardan oluşan bir ulusun, sonsuza kadar payidar ve özgür kalacağını kaydeden Vali Bilici, "Böyle büyükleri olan insanların her zaman büyük devleti olacaktır. Şu an çağdaş ülkeler nezrindeyiz. Böyle özel coğrafyası olan bir yerde sorunlar olabilir. Bu sorunların tarihte üzerinden gelmesini bildik, yine gelmesini biliriz. Yeter ki bir olalım, beraber olalım, kenetlenelim. Birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece bu ülkeye hiçbir şey olmaz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Bilici ve beraberindeki protokol, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi'ni ziyaret ederek, gazilerle sohbet etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 15:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?