3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Gazilerden Başkan'a teşekkür

Kore Savaşı’nın 55. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törenlere katılmak üzere Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Güney Kore’nin Yongin şehrine giden Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette gaziler ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Celal Taşdemir, Yongin Şehri yetkililerinin Kayseri’ye geldiklerinde Muharip Gaziler Derneği’ni de ziyaret ettiklerini ve kendi şehirlerine davet ettiklerini söyledi. Taşdemir, "Ziyaret sırasında kardeş Yongin Şehri yetkilileri bizleri Yongin’e davet etmişlerdi. Biz de 14 kişilik bir grupla büyükşehir belediyemizin himayesinde 1 haftalık bir ziyarette bulunduk. Orada bulunduğumuz süre içinde çok iyi bir şekilde ağırlandık. Derneğimize vermiş olduğunuz destek için sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Özhaseki ise, yaptığı konuşmada, daha önce Yongin şehrine yaptıkları ziyaretten bahsederek, "Yongin’e gittiğimiz zaman onların yakın ilgisini gördük. Tabii ki bu ilginin altında yatan en önemli sebep bizim büyüklerimizin, ağabeylerimizin 50-55 sene önce oralara kadar gidip onlar için savaşmaları idi. Kimi şehit kimi gazi oldu. Orada büyük bir destan yazdılar. Güney Koreliler bütün bunları hiç unutmadıklarını ifade ettiler ve nereye gittiysek bu tür övgülerle karşılaştık" diye konuştu.

Muharip Gaziler Derneği üyelerinin, Güney Kore ziyaretlerinde Yongin Belediye Başkanı, Meclis Başkanı, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı’nı ziyaret ettiği bildirildi. Yongin’deki askeri birliği ziyaretleri sırasında ise Kore Savaşı’na katılan gazilere şeref madalyası verildiği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 19:28:29
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 19:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?