5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Gazilerden duyarsızlık tepkisi!

Kayseri'de yaşayan Kore ve Kıbrıs gazileri, vatandaşların kendilerine karşı daha duyarlı olmasını istedi.

Kiçakapu Mahallesi'ndeki dernek binası bulunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şubesi'ne üye çok sayıda Kore ve Kıbrıs gazisi, insanların duyarsızlığından yakındı. Dernek Başkanı Osman Balcı, gazilere yapılan kısa bir ziyaretin bile onları sevindirdiğini kaydetti.

Halktan güler yüz beklediklerinin altını çizen Balcı, "Biz gaziler olarak halkımızdan daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Halkımızın güler yüz ve tebessüm göstermesi bizim için yeterli. İşadamlarımız duyarlı olmalı. Asgari ücret olan
'şeref' maaşıyla geçinmeye çalışan gazilerimize işadamlarımız destek vermeli. Biz şerefimizle yaşar ve ölürüz. Yapılan kısa bir ziyaret bile bizim için önemli. Hatırlanmak çok güzel. Unutulmamak istiyoruz. Vefa borcu olan gaziler, unutulmayı hak etmiyor" dedi.

İnsanların kendilerine duyarlılık göstermesini isteyen Kıbrıs Gazisi Fikret Sorkulu, "Vatandaşlar, gazilere karşı yeterince duyarlı değil. Maalesef bu bir gerçek. Mesela, genç insanlar otobüste gazi apoleti olanlara yer vermiyor. Bunun gibi davranışlar bizleri üzüyor. Biz insanlardan ekmek ve su istemiyoruz. Sadece ilgi bekliyoruz" diye konuştu.

Kıbrıs Gazisi İzzet Manay ise dernek binasında gün boyu hal hatır soracak bir ziyaretçinin gelmemesinin kendisini üzdüğünü belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 15:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?