5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Gazinin yaşam savaşı

Adıyaman'da 1996 yılında girdiği çatışma sonucu yaralanan ve ayağında çıkarılamayan kurşun ile yaşamını sürdüren gazi, eşi ve okula giden çocuklarına bakabilmek için inşaatlarda çalışıyor.

Kayserili 33 yaşındaki Fatih Altay, vatani görevini 1996 yılında yaptığı Adıyaman'ın Gölbaşı mevkiinde nöbette terör örgütüyle girdiği çatışma sonucu ayağından yaralandı. Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne götürülen Fatih Altay, burada ayağına isabet eden merminin çıkarılamayacağını, çıkarıldığı takdirde hayati tehlikesinin olacağı bildirildi.

Ardından ayağına isabet eden mermi çıkarılmadan sivil hayata dönen Fatih Altay, hayatında bazı sıkıntılar geçirdi. Ayağındaki rahatsızlığından ötürü iş bulamayan Fatih Altay, bir süre işsiz kaldıktan sonra askerden önce yaptığı dış cephe kaplama işine geri dönmek zorunda kaldı. 3 çocuk babası olan Fatih Altay, ayağındaki ağrılara karşı inşaatlarda iskeleye çıkıp çalışıyor.

Gazi unvanı almasına karşı herhangi bir iş yardımı yapılmadığını kaydeden Fatih Altay, "Bugün burada bakmakla yükümlü olduğum ailem için çalışmak zorundayım. Uzun süreli ayakta kaldığım için ayağımda ağrılar oluyor. İnşaat işi sezonluk oluyor ve çalışmadığım süre içerisinde sigortam kesildiği için sağlık hizmetlerinde de bazen sıkıntı yaşıyorum. Kışın ise komşuların yardımıyla geçimimizi sağlıyoruz. Yetkililerin bana yardım etmesini istiyorum" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 18:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismet karaoğlan IP: 85.99.16.xxx Tarih : 1.10.2009 18:31:50

bu kardeşim bir örnek, sanırım yetkililer adı belli olmayan açılımdan bahsedeceğine bu insanlarla ilgilensinler.