1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Gecekondu önleme tapuları hazırlanıyor

Kayseri'nin Melikgazi İlçesi'nde bulunan Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesi'ndeki arsaların tapularının bu yıl dağıtımına başlanacağı belirtildi.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesi'nin 1995 yılında inşaatına örnek evle başlandığını ancak bugün 3 mahallesi, okulları, çarşıları, camileri, spor tesisleri, pazar yerleri ve sosyal tesisleriyle uydu şehir haline geldiğini söyledi.
Başkan Büyükkılıç, Danişmentgazi, Selçuklu ve Osmanlı mahalleleriyle bu bölgenin altyapısı tamamlanmış ender yerleşimler arasında olduğunu kaydederek, "Gecekondu Önleme Bölgesi'nde tapuların bu yıl itibariyle dağıtımına başlayacağız. Bunun için gerekli çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Şu anda evlerin nihai sahipleri tespit ediliyor. Gerekli tebligat ve tapu kayıtlarında bir hata oluşmaması için itinayla çalışılıyor. Tapu kayıtlarında hukuki hata oluşmaması için evlerde tek tek denetim yapılıyor. 2007 yılı içerisinde tüm tapuları vermeye gayret ediyoruz" dedi.
Başkan Büyükkılıç, belediye tarafından arsa anlaşması yapılarak verilen arsalar dahil toplam 6 bin 500 adet tapu çalışması yapılarak hak sahiplerine verileceğini sözlerine ekledi
iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 16:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?