5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Gecekonduda göçük: 1 yaralı

GECEKONDUDA GÖÇÜK: 1 YARALI

Kayseri'de yağış sebebiyle bir gecekonduda göçük meydana geldi. Enkaz altında kalan 17 yaşındaki kız, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Caferbey Mahallesi Özbaşı Sokak'ta ikamet eden 3 çocuk annesi Saniye Yeltekin (43), eşinin ölümünün ardından hiçbir geliri olmadığı için kaymakamlığa yeşil kart çıkartmaya gitti. Evde tek başına kalan 17 yaşındaki Sibel Yeltekin, sobayı yakmak için dışarı çıkmak üzereyken tavan üzerine çöktü. Toprağın altında kalan Sibel Yeltekin, bağırarak yardım istedi. Genç kızın 'imdat' seslerini duyan komşuları durumu itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, genç kızı az

miktardaki enkazın altından çıkardı. Ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve sırt, ayak ve boynunda ezilmeler olduğu belirlenen Sibel Yeltekin, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Hastaneden taburcu edildikten sonra yeniden çöken eve gelen Sibel Yeltekin, "Sobayı yakmak için kömür almaya gidiyordum. Zaten akşamdan beri toprak dökülüyordu ama çökeceği aklıma gelmemişti. Tam kapıyı açtığım sırada üzerime tahtalar ve toprak yığıldı. Altında öleceğimi sandım. Gidecek başka bir yerimiz yok. Ev başımıza yıkılsa da altında kalıp ölecek olsak da burada yaşamak zorundayız" diye konuştu.

GECEKONDUDA GÖÇÜK: 1 YARALI
GECEKONDUDA GÖÇÜK: 1 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 17:34:01
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 00:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?