5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Geleceğin sanatçıları yetişiyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Konservatuarı tarafından düzenlenen yaz kurslarında geleceğin sanatçıları yetişiyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Büyükşehir Belediye Konservatuarı tarafından, 10-15 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin hem kültürel, hem de sosyal gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla düzenlenen yaz kurslarına yoğun ilgi gösteriliyor.

Bu kapsamda açılan piyano, keman, ud, bağlama, gitar, ney, halk oyunları ve tiyatro kurslarına bin 324 öğrenci kayıt yaptırdı. Öğrenciler, düzenlenen kurslar sayesinde yaz döneminde boş vakitlerini değerlendirirken, oluşturulan sosyal ortamlarda da yeteneklerini keşfetme fırsatı buluyor.

Sosyal sorumluluk ilkesi gereği her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen kurslar aracılığıyla, çocuk ve gençlerin yaz dönemi tatillerini en verimli şekilde geçirmelerinin amaçlandığı belirtildi.

Uzman eğiticiler nezaretinde verilen kurslar için ücret talep edilmiyor olması, müziğe karşı yeteneği olan, ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bu işin eğitimini alamayan gençler için ise ayrı bir önem taşıyor. 29 Haziran'da başlayıp 29 Ağustos'a kadar sürecek kursları bitiren öğrencilere Konservatuar Müdürlüğü tarafından katılım belgesi verilecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 13:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?