5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Geleceğin yüzücüleri yetişiyor

Karsu Moluspor Yüzme Kulübü, Kayseri'den geleceğin yüzme şampiyonlarını çıkarmayı hedefliyor.

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte çalışmalarına hız veren Karsu Moluspor Yüzme Kulübü sporcuları çalışmalarına ağırlık vermeye başladı.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Koordinatör Yavuz Çakır, öğrencilerin yüzmeye karşı aşırı bir istekleri olduğunu belirterek, “Günde sabah ve akşam olmak üzere 2'şer saat çalışıyoruz. Bundan önce Mersin'de katıldığımız 9-10 yaş bölgesel altyapı yarışmasında 20 yüzücümüz çeşitli branşlarda 18 madalya kazandı. Bu hafta Hatay'da düzenlenecek olan yarışmada da aynı başarıyı bekliyoruz" dedi.

Minik yüzücülerin ilk olarak küçük havuzda su ile tanışmalarını, kulaç ve ayakların bir bütün halinde hareket ettirebilmeleri için eğitim verdiklerini kaydeden Çakır, "Öğrencilerimiz gerçekten çok yetenekli. İki günlük eğitimin ardından su ile bir bütün olmalarını sağlıyoruz. Tabi ki burada eğitimlere düzenli olarak katılmak çok önemli. Öğrencilerimiz profesyonel hocalar eşliğinde eğitimlerine devam ediyor. Seçmelerde başarılı olan yüzücülerimize lisans alıyor ve müsabakalara çıkartıyoruz" diye konuştu.

Yüzme sporunun öğrencilerin sosyalleşmesine, yeni arkadaşlıklar kurmasına faydası olduğunu kaydeden Çakır, sporcularından ileride dönük önemli başarılar beklediklerini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 13:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?