3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Gelenekler Talas'ta yaşatılıyor

Kayseri'nin Talas Belediyesi, her yıl geleneksel olarak Ramazan ayında dağıttığı 'Ramazan Şerbeti'ni bu senede dağıtıyor.

Geleneksel Osmanlı kıyafeti ve özel şerbetlikle dağıtılan 'Ramazan şerbeti', Talas Belediyesi tarafından 2 yıldır yapılıyor.

Teravih namazından çıkan vatandaşlar, cami önünde belediye personeli tarafından ücretsiz olarak dağıtılan Ramazan şerbetinden tatma imkanı buluyor.

Her gün sırayla bir camide dağıtılan şerbete çocuklar yoğun ilgi gösterirken, büyüklerde eski adetleri tekrar hatırlamanın mutluluğunu yaşıyor. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, eski Osmanlı geleneklerinden olan Ramazan şerbetinin daha çok bu aya mahsus bir özellik olduğunu belirterek, vatandaşlara bu lezzeti tekrar hatırlattıklarını belirtti.

Başkan Yıldırım, “Onbir ayın sultanı Ramazan ayının tüm halkımıza ve İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz. Ramazan'da 40 rekatlık teravih namazından çıkan cemaatimize geleneksel Osmanlı kıyafeti ile görevli personelimiz vasıtasıyla sunduğumuz şerbet ikramımız, halkımız tarafından büyük ilgi ile karşılanmaktadır. Ücretsiz olarak dağıttığımız gül suyu ve şeker karışımıyla imal ettiğimiz Ramazan Şerbeti'ni her gün ayrı ayrı camilerde dağıtacağız. Vatandaşlarımız unutulmaya yüz tutan bu adeti tekrar kazandırdığımız için teşekkürlerini ifade etmektedirler. Gelecek nesillerimize gelenek, görenek, örf, adet ve ananelerimizi aktarmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 16:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?