4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Geleneksel Dadaloğlu Şenlikleri

Kayseri'nin Dadaloğlu Belde Belediye Başkanı Mehmet Zobu, bu yıl düzenleyecekleri '20. Ulusal, 10. Uluslararası Geleneksel Dadaloğlu Kültür ve Sanat Şenlikleri'ne tüm Kayseri halkını beklediklerini söyledi.

Dadaloğlu Şenlikleri Tertip Komitesi tarafından Paşa Osman Lokantası'nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Dadaloğlu Belediye Başkanı Mehmet Zobu, Dadaloğlu Vakfı Başkanı Necati Eravşar, Dadaloğlu Derneği Başkanı İbrahim Yıldırım katıldı. Burada bir konuşma yapan Dadaloğlu Belediye Başkanı Mehmet Zobu, ülkede yaşanan terör olaylarından duydukları üzüntüyü dile getirerek, geleneksel olarak düzenlenen şenliği her geçen gün daha güzel organize ettiklerini söyledi. Başkan Zobu, tüm Kayseri halkını şenliklerine davet etti.

Dadaloğlu Vakfı Başkanı Necati Eravşar, geleneksel olarak düzenledikleri şenliğe tüm Kayseri halkını davet ettiklerini söyledi. Şenliğin Kayseri ve Dadaloğlu belde olmak üzere iki ayaktan oluştuğunu ifade eden Eravşar, ''20 yıldan bu yana kültürel faaliyetlerimizi konferans, sempozyumlar ve çeşitli etkinliklerle sürdürüyoruz. Değerli ilim adamlarımız Kayseri'ye geliyor. Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda saat 18.00'de Prof. Dr. Hasan Ünal tarafından 'Küresel Güçler ve Türkiye' konulu bir konferans verilecektir. Şenliğimize ve konferansımıza tüm Kayseri halkı davetlidir'' dedi.

Dadaloğlu Dernek Başkanı İbrahim Yıldırım ise geleneksel olarak düzenlenen şenliklerle yörenin kültürünün tanıtılmasının yanı sıra Tomarza, Pınarbaşı ve Sarız ilçelerinin sorunlarına da dikkat çekilmesi yönünde katkısı olacağını söyledi.

Tomarza ilçesi Dadaloğlu beldesinde 16-17 Ağustos 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan şenlikte, çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 17:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?