8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Gelin-damat müzesi ilgi görüyor

KOCASİNAN GELİN DAMAT MÜZESİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, son iki yüzyıldır Kayseri'de kullanılan gelin damat kıyafetleri müzesine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Belediyelerin fen işleri, imar, park-bahçe gibi hizmetleri yanında ilim, kültür, spor gibi sosyal ve kültürel alanları da ihmal etmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Bekir Yıldız,” Kocasinan Belediyesi olarak kültürel değerlere prestij projeler boyutunda sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu amaçla çeşitli kitaplar yayınlayıp yöresel ürünlerin tanıtımı için programlar hazırlıyoruz” dedi.

Başkan Bekir Yıldız, “Kocasinan Belediyesi olarak yıllık 3 binden fazla nikah işlemi gerçekleştiriyoruz. 3 bin gelin ve damadın aileleriyle birlikte yılda 100 bin kişi Kocasinan Belediyesi Evlendirme Salonu'nda kıyılan nikaha katılıyor. Nikah için belediyemize gelen misafirlerimize kültürel değerlerimizi tanıtacağımız bir müze kurmak istedik. Bu amaçla Nikah Salonu'yla iç içe olan Sergi Salonumuzda Kayseri'de son iki yüzyıldır kullanılan orijinal gelin ve damat kıyafetlerini sergilemeye başladık. 2 yıldır açık olan müzemiz başlangıç olarak küçük olabilir ama yıllık 100 binden fazla ziyaretçisi olduğu göz önüne alınırsa önemi anlaşılmış olur. Zaman içinde orijinal eserleri derledikçe sergimizi genişletiyoruz. Misafirlerimiz Gelin Damat Müzemizi ilgiyle geziyor, beğenilerini dile getiriyor. Kültürel, sosyal, bilimsel ve sportif faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edecek” şeklinde konuştu.

KOCASİNAN GELİN DAMAT MÜZESİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
KOCASİNAN GELİN DAMAT MÜZESİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 17:45:00
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 10:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?