4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Gelin-kaynana kavgasını önleyen çay!

Kayseri'de bir aktar, aile içindeki karı-koca ve gelin-kaynana tartışmalarını önlemek için birçok bitki karışımından oluşan rahatlatıcı ve gevşetici çay üretti.

Kayserili bir aktar, aile içindeki kavgaları önleyen bir bitki karışım çayı üretti. Melikgazi ilçesi 27 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet veren Nuri Akdamar isimli bir aktar, kendi eşiyle sık sık tartışmaları sebebiyle rahatlatıcı bir çay yaptığını ve işe yaradığını söyledi.

Bu karışımı ticarete dönüştürdüğünü söyleyen Akdamar, çayın insanı sakinleştirici ve sinir alıcı özelliğinin olduğunu ileri sürdü. Akdamar, "4 bitkinin karışımı ile hazırlanan bu çayın rahatlatma özelliği var. Karışımın içerisinde Melisa, Mercan Karabaş ve Kantoron bitkileri bulunmaktadır. Vatandaşlardan olumlu tepkiler alıyoruz" dedi.

İşyeri sahiplerinden 7 yıllık aktar Emel Ketencioğlu ise, çayın aile içindeki şiddete iyi geldiğini belirterek, vatandaşların dikkatini çekmesi için bitkisel karışıma, gelin-kaynana ve karı-koca kavgasını engelleyen çay olarak isimlendirdiklerini ifade etti.
Sık sık bitkisel çaydan satın aldığını kaydeden bazı vatandaşlar, çayın rahatlatıcı özelliğinin olduğuna söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 09:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?