8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

“Genç Umutlar”a ders başı

“GENÇ UMUTLAR”A DERS BAŞI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından genç istihdamına yönelik olarak hazırlanan ve Avrupa Birliği Hibe Programları tarafından desteklenen "Genç Umutlar” projesi, 21 Mart'ta başlayacak.

Osman Düşüngel Meslek Edindirme Merkezi'nde düzenlenecek proje ile sanayideki kalifiye eleman eksikliğinin giderilmesi ve özellikle genç nüfusa meslek kazandırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında 15-29 yaş arası 144 vasıfsız ve işsiz gence, 184 saat teorik ve pratik mobilya döşemeciliği eğitimi verilecek. Kursiyerlere yemek ve yol ücreti olarak kursa katıldıkları gün başına ise 8 avro ücret ödenecek.

1 yıl boyunca üçer aylık dönemler halinde gerçekleştirilecek kurslarda, her dönemde ikisi sabah, biri öğleden sonra olmak üzere 3 gruba haftada 6 gün eğitim verilecek.

Kurslar sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Katılım Sertifikası verilecek, ayrıca kurs süresi boyunca verilecek kariyer danışmanlığı hizmeti de sağlanacak.

Genç Umutlar projesine katılabilmek için Kayseri'de ikamet ediyor olmak, 15-29 yaş arasında olmak, işsiz olmak ve İş-Kur İl Müdürlüğü'ne kayıt yaptırmış olmak gerekiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2011 Salı 12:13:02
Güncelleme :8 Mart 2011 Salı 12:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?