5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Gençlerin dağcılığa ilgisi yok

Kayseri'de, dağ ve doğa yürüyüşüne genç kuşak yeterince ilgi göstermiyor.

Dağcılık, dağlarda yürüyüş ve kamp kurmanın yanı sıra teknik malzeme kullanarak tırmanma sporunu da kapsayan bir doğa sporu olması sebebiyle kulüp bazında yürütülen aktiviteler dışında genç kuşak tarafından çok fazla ilgiyle karşılanmıyor. Kayseri'de sayıları 30'u bulan yürüyüş gruplarındaki yaş grubu 35-60 arasında değişim gösterirken, bu yaş grubu kulüp bazında ise daha genç yaş gruplarına tekamül ediyor.

Dağcılığın düz doğa yürüyüşleri dışında pahalı bir spor olduğunu belirten Erciyes Kardelen Ekibi yürüyüş lideri Salih Köylü, yeniliklerin fazla yapılmadığı için genç kuşağın dağcılık sporuna ilgi göstermediğini kaydetti.

Köylü, ”15 yıla yakın bir süreden beri dağ-doğa yürüyüşü yapıyoruz. Ekibimizin yaş grubu 35-65 arasında değişiyor. Kayseri'de bildiğim kadarı ile 30 civarında yürüyüş grubu var. Ama genç kuşaktan bu spora ilgi duyan pek olmuyor” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 10:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hk IP: 78.168.231.xxx Tarih : 16.02.2009 14:20:02

ilgi için; kafa rahatlığı gerek, imkan gerek, zaman gerek, insanlarımız geçim derdinde, çok paran olurda oda tat vermezse, o zaman olur, vaya yaş geçince adamın parası çok yat'la dunya turu atıyor, bisikletle ülke ülke geziyor, insanlarımız akşama kadar bedeni çıkmasada beyni Erciyes e akşam a kadar 50 defa çıkıp çıkıp iniyor...allah kolaylık versin.