4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'Gerçek Akdeniz' tanıtıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Turizm Bakanlığı yetkilileri tarafından Kayseri'de KKTC turizmini tanıtıcı “Gerçek Akdeniz” isimli bir tanıtım programı düzenlendi.

Hilton Otel Erciyes Balo Salonunda gerçekleştirilen “Gerçek Akdeniz” isimli tanıtım günleri programına İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Toymuş, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özmen, KKTC'li kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.

Program dahilinde bir açılış konuşması yapan KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Dairesi Müdürü Derviş Gezer, bugün startı verilen imaj ve tanıtım kampanyası ile Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye'deki turizm destinasyonu algısını güçlendirmeyi ve KKTC'nin yavru vatan sıfatına turistik bir ekleme yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Vizyonlarının turistlerin beklentilerini karşılayacak farklı ürünler sunarak, sürdürülebilir ve farklı bir turizm destinasyonu yaratmak olduğunu vurgulayan Derviş, “Misyonumuz ise turizmle ilgili toplumsal bilinci geliştirerek rekabet avantajı sağlayan doğal kaynaklarımızın maksimumum kullanımı ile ülkemizi bir cazibe merkezi haline getirmektir. Bu misyon ve vizyon ile anavatanlı kardeşlerimizi deniz ve kumsallarımızda konuk etmeye geleneksel misafirperverliğimiz ile ağırlamaya ve kültürümüzü yakından tanımaya davet ediyoruz. Kitlesel turizme cevap verecek hizmet kapasitesine sahip olmakla birlikte turizmde farklılık yaratan Eko-Argo turizminin pek çok unsurunu da barındırmaktadır. Köy pansiyonculuğu, dağ, doğa yürüyüşü, flora fauna gezi gözlem, mağara turizmi, bisikletçilik, atlı doğa gezisi, yerel ürünlerin turiste arzını sağlamak için düzenlenen eko day, Avtepe Medoş, Lale Festivali gibi etkinlikler Kuzey Kıbrıs'taki Eko-Argo turizminin örnekleridir. Kuzey Kıbrıs anavatana yakın bir ülke olmasının yanı sıra, KKTC'de yatırım yapacak olan yatırımcılara ve tur operatörlerine teşvikler sağlanmaktadır. Amacımız anavatandan daha fazla turisti ülkemize getirebilmektir. Yurt dışına tatil amaçlı giden 8 milyon Türk turistin büyük bir kısmının “Gerçek Akdeniz”i keşfetmesi için Türk turistleri ülkemize bekliyoruz” dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 12:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?