5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Geri dönüşüm sergisine yoğun ilgi

GERİ DÖNÜŞÜM SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yaşanabilir bir çevre oluşturmak ve bu çevrenin korunması için gelecek nesilleri bilgilendirecek çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, gelecek nesillere sağlıklı bir dünya bırakmanın bu günün insanını bilgilendirmekten geçtiğini söyledi. Yıldız, "Temiz ve sağlıklı çevre için; geri dönüştürülebilir kağıt, metal, plastik, cam atıklarını toplayıp, yeniden ürün haline getirilmesini sağlıyoruz. Geleceğimizi, çevremizi ve sağlığımızı tehdit eden atık pilleri de topluyoruz. Yaptığımız bu çalışmaları da toplumun bilgilendirilmesi amacıyla sergiyle tanıtıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğrencilerin bilgilendirilmesi, geri dönüşüm sürecinin anlatılması ve tasarrufa katılması amacıyla okulların öğrencilerini sergiye getirdiklerine dikkat çeken Yıldız, "Bu sergide öğrenciler cam, kağıt, metal ve cam atıklarının nasıl ayrıştırılarak yeniden mamul hale getirildiğini görüyor, öğreniyor. Eski bir araba tekerinin nasıl koşu pisti, metal tenekenin çaydanlık, soda şişesinin süs eşyası, karton kutuların defter olduğunu hayretle görüyor ve gönüllü olarak geri dönüşüme destek olmaya başlıyor. Bu konuda öğrencilerimize özel bilgiler aktarıyoruz. Öğretmenler de öğrenciler de çok memnun" şeklinde konuştu.

GERİ DÖNÜŞÜM SERGİSİNE YOĞUN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 18:08:05
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 18:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?