4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Gezici frekans servisine yoğun ilgi

Kayseri'de elektronik eşya tamirciliği yapan bir esnaf, dükkanında yaşanan yoğunluktan dolayı minibüsüyle mahalle mahalle dolaşarak uydu frekans ayarı yapıyor.

Kocasinan ilçesi Gevher Nesibe Mahellesi Donanma Caddesi üzerinde elektronik eşya tamirciliğiyle uğraşan Mehmet Alan isimli esnaf, televizyon kanallarının Turksat 3A uydusu üzerinde yayına geçmesiyle, uydu frekanslarını ayarlamak isteyen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştığını söyledi.

Dükkanındaki yoğunluğu önlemek isteyen Kayserili esnaf Mehmet Alan, gerek müşterilerinin telefonla kendisini araması, gerekse bazı semtlerde elektronikçi bulunmaması sebebiyle 'panelvan' minibüsüyle gezici frekans ayarlama hizmeti veriyor. Alan, bugünlerde işlerinde bir yoğunluk olduğunu belirterek, “Vatandaşlar kullanım kılavuzları ile frekans ayarlama işlemlerini yapamıyorlar. Frekans ayarının yanında dijital platformlara ait kullanıcılar, teknik sorun yaşıyorlardı. Bizde müşterinin ayağına kadar gelerek diz üstü bilgisayar yardımıyla frekansları yüklüyoruz. Yoğunluk hangi mahallede ise oraya gidiyoruz” dedi.

Köylerden de talep geldiğini belirten Mehmet Alan, “Yoğunluğa göre köylere de gidiyoruz. Böylelikle zamanı olmayan müşterilerimize hizmet götürmüş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Müşteriler ise ayağa kadar gelen hizmetten memnun olduklarını dile getirerek, “İşlerimizin yoğunluğundan dolayı dışarı çıkamıyoruz. Bazen geliyoruz sıra çok oluyor, bekleyemiyoruz. Çok akıllıca ve pratik bir hizmet, esnafımızı kutluyoruz” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 12:59:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?