4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Gıda üreticileri denetleniyor

Büyükşehir Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa düzenlenen operasyonla gıda üretimi ve tüketimi yapılan işyerlerine denetim yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ali Çelebi ile Tarım İl Müdürü Halil Çankaya'nın da katıldığı denetimlerde, fırınlar ve tatlı üretimi yapan işyerleri, hijyenik ortam ve temizlik yönünden kontrolden geçirildi.

Denetimler sonucunda sağlıklı ortamlarda üretim yapan firmalara teşekkür edilirken, yeterli görülmeyen firmalara ise cezai işlem uygulandı. Konuya ilişkin değerlendirmeler yapan yetkililer, Ramazan dolayısıyla daha çok ekmek ve tatlı üretimi yapan yerler üzerinde durduklarını belirterek, bunun bir cezalandırma çalışması değil, üretici firmaları bilinçlendirerek tüketiciye sağlıklı, temiz ve hijyenik gıda ulaşmasını sağlamak olduğunun altını çizdi. Yetkililer ayrıca, bunun Ramazan'a has bir uygulama olmadığını ifade ederek, rutin olarak devam eden denetimlerin bayram sonrasında da tüm gıda üretimi ve tüketimi yapılan yerleri kapsayacak şekilde süreceğini kaydetti.

Öte yandan yapılan denetimler esnasında kapalı yerlerde sigara içmeme yasağına uyulmadığı tespit edilen iki işyeri hakkında tutanak tutuldu. Bu iki firmaya Belediye Encümeni tarafından 500 ile 5 bin YTL arasında para cezası uygulanacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 16:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?