4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Gönül Köprüsü elçileri evlerine döndü

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından başlatılan Gönül Köprüsü Projesi kapsamında son kafile olarak Kayseri'ye gelen Kırklarelili öğrenciler, şehirden ayrıldı.

Türkiye'nin 81 ilinden, 100 bin çocuğun Türkiye'yi daha iyi tanımasını sağlamak ve zihinlerindeki ön yargıları yıkmak için geliştirilen Gönül Köprüsü Projesi çerçevesinde Kırklareli merkez ile ilçelerinden gelen 225 öğrenci, bir hafta süre ile Kayseri'nin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi. Kayserili aileler tarafından ağırlanan öğrenciler, bir haftalık sürenin ardından Kırklareli'ne hareket etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ve beraberindeki müdür yardımcıları, misafir öğrencileri Melikgazi İmamhatip Lisesi bahçesinden memleketlerine uğurladı. Öğrencilerin ziyaretleri ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, "Kayseri, bugün Gönül Köprüsü Projesi'nin son durağıdır. Bir buçuk aylık süre zarfı içerisinde Zonguldak, Şanlıurfa, Kocaeli ve Kırklareli'nden gelen 2 bin 280 öğrenciyi ağırladık. Bu proje ile Türkiye geneli 100 bin öğrenci, değişik illeri ziyaret etti" dedi.

Ayata, ayrıca öğrencilerin Kayseri'de ağırlanması için emeği geçen tüm kamu ve özel kuruluşlara teşekkür ederek, öğrencilere halı hediye etti. Öğrencileri taşıyan otobüsler daha sonra Kayseri'den ayrılarak Kırklareli'ne hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 10:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?