1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Gönüllü öğrenciler sertifikalarını aldı

85 ilköğretim öğrencisi ve 8 öğretmenden oluşan toplam 93 gönüllü okul geçit görevlisi sertifikalarını aldı. Okul giriş ve çıkış saatlerinde görev yapacak olan okul geçit görevlilerinin trafik kurallarına uymayan araç sürücülerine ceza yazma yetkisi de verildi.

Çevre yolu Polis Sosyal tesislerinde düzenlenen sertifika törenine, Vali Osman Güneş, Vali yardımcısı Uğur Aladağ, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, İl Milli Eğitim temsilcileri, görevli polis memurları, sertifika almaya hak kazanan öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. Bir haftalık eğitim sonucu sertifika almaya hak kazanan öğrenciler, eğitimleri boyunca, karşıdan karşıya geçiş kuralları, araçların güvenli şekilde nasıl durdurulması gerektiği, öğrencileri tehlikelerden korumak ve gerekli tedbirlerin nasıl alınması gerektiği konularında bir dizi trafik eğitimi aldı. Okul önlerinde giriş çıkış saatlerinde görev yapacak olan okul geçit görevlilerinin, hatalı olan sürücülere ceza yazma yetkilerinin de bulunduğu bildirildi.

Sertifika programı kapsamında bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, 2918 sayılı karayolları trafik kanunun 134. ve bağlı yönetmeliğin 178. maddesi gereği, okul önlerinde ve geçitlerinde trafik zabıtasınca verilmiş belgesi bulunan ve özel kıyafet veya işaret taşıyan kişilerin, okul geçit görevlisi olarak görevlendirilmeleri imkanı sağlandığını söyledi. Okul geçit görevlisinin görev esnasında trafik zabıtasının bir kısım görev ve yetkilerine sahip olduğunu vurgulayan Özdemir, okul geçit görevlileri ile öğrencilerin okullarına daha güvenli giriş çıkış yapmalarını teminat altına almak ve olası kazaların önlenmesinin amaçlandığını belirtti. Okul geçit görevlisi olabilmek için gönüllü olmak gerektiğini söyleyen Özdemir, 2007-2008 eğitim öğretim yılı için 18 okuldan, 8 öğretmen ve 85 öğrenci gönüllü okul geçit görevlisi olmak üzere başvuru yaptığını belirterek, bu 18 okulun trafik konusunda öncelikli okullar olduğunu belirtti. Emniyet Müdürü Özdemir, ''Bu başvurular sonucunda 85 öğrenci ve 8 öğretmenimiz, okul geçit görevlisi sertifikası almaya hak kazanmıştır. 18 noktada görev yapacak olan okul geçit görevlilerinin giyeceği kıyafetler ise valilik tarafından tedarik edilerek dağıtılmıştır” dedi.

Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in ardından konuşan Vali Osman Güneş, okullarda eğitim gören öğrencilerin kazalara maruz kalmaması gerektiğini ve mevcut trafik önleme çalışmalarına bir yenisinin daha eklediğini belirterek, öğrencilerin okuduğu okullara güvenle gidip gelmesi açısından son derece faydalı bir program olduğunu söyledi. Vali Güneş, ''Ülkemizde trafik önemli ve öncelikli bir sorun olarak önümüzde durmaktadır. Trafik kazaları açısından ve bu kazaların ölümle sonuçlanması açısından üst sıralarda bulunuyoruz. Devletimiz ve her dönem gelen hükümetler, İçişleri Bakanlığı bu sorunu çözmek için hukuki çalışmalar ve önlemler alma çabası içinde olmuşlardır. Trafiğin güvenli bir şekilde seyretmesi için gerekli alt yapının sağlanması gerekmektedir. Müeyyide uygulamak çare değildir. Tabi ki uymayanlar içinde denetim ve yaptırımlarımız olmalıdır. En önemli sorunumuz eğitimdir. Direksiyon başına geçtiğimiz zaman sorumluluklarımızın bilincinde olmamız gerekir. İnsan yaşamına saygı göstermeliyiz, bunun içinde en önemli görevlerimizden biri de eğitimdir” dedi.

Konuşmaların ardından gönüllü okul geçit görevlilerine, Vali Osman Güneş, Vali yardımcısı Uğur Aladağ ve Emniyet Müdürü Orhan Özdemir tarafından sertifikaları verildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 18:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?