3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Görme engelliler sertifikalarını aldı

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Altı Nokta Körler Derneği Kayseri Şubesi tarafından yürütülen Avrupa Birliği (AB) destekli ‘Hayata Dokunmaya Hazırlanan Eller (HAYDEL) Projesi’ kapsamında, 2. grup eğitimlerini başarıyla tamamlayan görme engelli 30 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

2. dönem bilgisayar operatörlüğü, masörlük ve kültür mantarı yetiştiriciliği eğitimlerini başarıyla bitiren 30 öğrenci için dernek binasında sertifika töreni yapıldı. Törende bir konuşma yapan Altı Nokta Körler Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Saadettin Kulkul, engellilerin sorunlarının anlatmakla bitmeyeceğini söyledi. Engellilerin eğitimle vasıflı insan olma arzusu içerisinde olduklarını belirten Kulkul, “Ülkemizde yaklaşık 750-800 bin civarında görmeyen vatandaşımız var. Bunlardan yüzde 1,5'i eğitim alabiliyor, yüzde 2,5'i ise çalışmaktadır. Son yıllarda eğitimin özelleşmesi ile birlikte eğitim kalitesi düşse de, geliştirilen projeler ile daha çok engellinin eğitimi sağlanıyor'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 2. dönem bilgisayar operatörlüğü, masörlük ve kültür mantarı yetiştiriciliği eğitimlerini başarı ile bitiren 30 kursiyere sertifikaları verildi.

Görme engelli kursiyerlere bu üç derslerin yanı sıra kişisel gelişim, insan hakları ve engelli hakları konularında da eğitim verildiği belirtildi. 3. dönem eğitim kursları için başvuruların 10-20 Ağustos 2008 tarihleri arasında olduğu açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 17:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?