5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

GS mesaisi başladı

Kayserispor Turkcell Süper Lig'in üçüncü haftasında deplasmanda karşılaşacağı Galatasaray maçına mutlak puan parolasıyla hazırlanıyor.

Kayserispor, Kadir Has Kulüp Tesislerinde Teknik Direktör Tolunay Kafkas yönetiminde Galatasaray maçının hazırlıklarına başladı. Düz koşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman kültür fizik hareketleri, yarım saha pas çalışması ve çift kale maç ile son buldu. Antrenmana sakatlıkları bulunan Toledo, Troisi, Eren Güngör, Abdullah katılmadı. Hızla iyileşen geç yıldız Furkan ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran teknik direktör Tolunay Kafkas, Gaziantepspor maçının kısa bir değerlendirmesini yaptı ve golü erken bulmalarına rağmen galibiyeti koruyamadıklarını kaydetti. Kafkas, "Golü de bulduk oyun istediğimiz şekle geldi. Ama orta sahada bir takım sıkıntılar yaşadık. Kanatları yeterince iyi kullanamadık. Maçtan önce dersimize iyi çalışmıştık. Özellikle bu sene duran toplara iyi çalışmıştık. Maalesef son dakikalara doğru talihsiz bir gol yedik. Gazianatepspor yabana

atılacak bir takım değil, ligin iyi takımlarından bir tanesi. İyi maç olduğunu düşünüyorum. Diğer takımlara göre oldukça öndeyiz. Sakatlıklar biri türlü peşimizi bırakmıyor. Furkan'dan sonra Abdullah'ta sakatlandı. Savaş'ı onun yerine hazırlayacağız. Semih'ten oyunda kaldığı sürece memnun kaldım. Takım iyi yolda takım, sıkıntı yaşamaz. Daha iyi olur çünkü yeni gelen oyuncuların uyum sorunu var. Bu takım çok iyi bir takım olacak. Biz hep söylüyoruz. Biz olsak da olmasak da, bu yıl olmazsa bir sonraki yılda bu takım lige damgasını vuracak" dedi.

Makakula'yla ilgili olarak ilk maçtaki gözlemlerini aktaran Kafkas, "Bu tip oyuncuların şöyle bir dezavantajları var; Bunlar uzun oyuncular oynadıkça kendine gelen oyuncular. Maç eksiği olan oyuncular, geldiği gün istedim ki formayı verelim maç eksiğini giderelim. Bu mevkide oynayacak başka alternatifimiz oyuncumuz da yok. Oynatmak zorundayız. İlk maçında ben memnun kaldım. Daha da iyi olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Galatasaray maçı ile ilgili görüşlerini de aktaran Kafkas, "Galatasaray'ın yükselen bir terendi var. Çok iyi transferler yaptılar. Sorun değil eğer bizim sakatlıklarımızdan bir problem olmazsa Treosi'nin yetişeceği söyleniyor. İddialı bir şekilde gideceğiz. Ben Galatasaray'dan puan alacağımızı düşünüyorum. Galatasaray maçında ofansif oynayacağız. Bu güne kadar Galatasaray ile bir beraberliğimiz var. İnşallah yeneriz, Kayseri'ye 3 puanla döneriz. Çünkü bizim takımız, güç ve fizik açısından gayet iyi durumda" dedi.

Takımında yıldız olacak oyuncuların varlığından bahseden Kafkas, "Takımda yıldız olacak oyuncular var. Bunlar Serdar, Semih, Ömer, kaleci Gökhan bu takımda yıldız olacak oyuncular. Bu takımda açıklandığı zaman 7 tane Ümit Mili Takım'a giden oyuncular olacak. Bizim diğer Anadolu takımlarından bir farkımız yok. Bütçemiz doğrultusunda en iyi işleri yapmaya çalışıyoruz. Ligin başı köprünün altından çok sular geçer aceleci olmamak gerekiyor" diye konuştu.

Takımda sakat futbolcuların olduğunu ifade eden Kafkas, "Toledeo Perşembe günü antrenmana katılacak. Trosi'yi maç saatine yetiştirmeye çalışıyoruz. Abdullah 6 hafta, Eren Güngör ise 3,5 ay sahalardan uzak kalacak. Furkan bugün düz koşulara başladı. Hakan hafta sonuna kadar iyileşecek. Merter'in hafifi sakatlığı var, Gökhan Emreciksin oynamaya hazır" dedi.

Kayserispor'un yeni transferlerinden Gökhan Emreciksin ligde iki haftada istedikleri sonuçları alamadıklarını söyledi. Emreciksin, "Gençlerbirliği deplasmanından bir puan bizim için kötü değildi. Önümüzdeki Gaziantep maçını kazanmak istiyorduk. Maçı son dakikalarda yediğimiz golle berabere bitirdik. Ligde kolay bir maç yok. Bu hafta oynayacağımız Galatasaray da zor bir deplasman. Onlarda iyi bir takım hatta şuan ligin en iyi futbol oynayan takımlarından bir tanesi. Tabi bizde kötü bir takım değiliz.

İstanbul'a teslim olmaya gitmeyeceğiz. Oradan puana yada puanlarla döneceğimize inanıyoruz. İnşallah öyle olacak" diye konuştu.

Başarılı defans oyuncusu Aydın'da ligde kolay bir maç olmadığını ifade ederek," Elimizden gelen mücadeleyi verdik. Bir sıfırlık skoru koruyamadık. Yapacak bir şey yok. O maçı unuttuk. Önümüzde daha zor bir maç var. İyi oynayan bir rakip var. Ayrıca önemli transferler yapmış bir takım. Bizde iyi bir takımız. Hafta içindeki çalışmalarımız hep bu yönde olacak. Sahaya çıkıp elimizden geleni mücadeleyi verip İstanbul'dan puan yada puanlarla dönmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 16:14:07
Güncelleme :19 Ağustos 2009 Çarşamba 16:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?