1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Gül: Hukuk siyasallaştı

Gül: "Anayasa Mahkemesi prestij kaybetti"...


Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Anayasa Mahkemesinin cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kararının hukukun nasıl siyasallaştığına dair en iyi örnek olduğunu" söyledi.

Gül, Kayseri'de gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin cumhurbaşkanı seçilememesinin seçim yasalarıyla ilgisi olmadığını, daha önce 3 kez cumhurbaşkanı seçilen anayasanın yanlış yorumlandığını kaydetti.

Anayasa Mahkemesinin itibarının bu kararın ardından zedelendiğini savunan Gül, "Anayasa Mahkemesinin kararına herkes güldü, kuşlar bile güldü. Anayasa Mahkemesinin itibarı çok zedelendi ve Türkiye'nin itibari zedelendi. Anayasa Mahkemesi iş bana gelince 3 kez uygulanan yasanın yanlış uygulandığını keşfetti. Üzüntüm onların kaybettiği prestij içindir. Hukukun nasıl siyasallaştığına en iyi örnek olarak hukuk fakültelerinde de okutulacaktır, siyasi tarihimizde de çok çok bahsedilecektir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Anayasa Mahkemesine gidildiğinde bu konuyla ilgili konuşmadığını söyleyen Gül, "Anayasa Mahkemesi'nin iki kez düşünerek karar vermesi gerektiğini düşünüyorum. Kaybolan prestijini bu şekilde düzelteceğine inanıyorum. Tabi kararı kendileri verecek. Konu mahkemede olduğu için fazla bir şey söylemek doğru değildir. Kararlarını en kısa sürede bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın idam edilmesiyle ilgili sözlerini üzüntüyle takip ettiğini ve bu sözleri kendisine yakıştıramadığını belirten Gül, "Abdullah Öcalan yakalanıp Türkiye'ye verildiğinde, İmralı'da mahkeme kurulduğunda, İmralı'daki mahkeme idam kararını verdiğinde, 1999 yılında iktidarda kim vardı? AK Parti ne zaman iktidar oldu? 2002'nin sonunda. Böyle siyaset olmaz. Yalanla dolanla seçim kazanılmaz. Erzurum'da ip fırlatıyorlar. İmralı'da mahkeme idam kararını verdiğinde Türkiye'de ip yok muydu? Bunlar iyi siyaset değil. Bunların siyasetin meydanların malzemesi olmaması gerekir" dedi.


aa
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2007 Pazar 18:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?