30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Gül ve Çoşkun'un temasları

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye'nin Avrupa'da ekonomik performansı en yüksek olan ülke olduğunu savunarak, "Avrupa yorulmuş, yıpranmıştır. Bakmayın siz o 'Türkiye'yi almayacağız' laflarına. Müzakereler bitsin inşallah, belki siz istemeyeceksiniz AB'yi" dedi. 

Bir dizi programa katılmak için akşam saatlerinde Kayseri'ye gelen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Kayseri Sanayi Odası tarafından Hilton Otel'de düzenlenen '2005 Yılı Başarılı Sanayici ve İşadamlarına Ödül Töreni'ne katıldı. Programın açılış konuşmasını Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak yaparken, daha sonra kürsüye gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri'nin girişimci ve müteşebbis gücüne övgüler yağdırdı. Kayseri'deki değişimin Türkiye'deki değişimin aynası olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, kendi öz gücü ile üretim yapıp binlerce insana iş imkanı sunan Kayserili sanayici ve müteşebbisinin Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. 

Vali Osman Güneş'in konuşmasından sonra kürsüye gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ise, 2002 yılında AK Parti'nin tek başına iktidar olması ile birlikte Türkiye'de birçok alanda olduğu gibi ekonomik alanda da önemli mesafeler alındığını belirtti. Abdullah Gül'ün bu mesafe alımında yaptığı çalışmalar ile ekonomik gelişmede kıvılcım görevi gördüğüne dikkat çeken Coşkun, Gül'ün kendilerinin yol göstericisi olduğunu kaydetti. Coşkun, "Bu başarı sadece hükümetin değil, sizlerin de başarısıdır. Dünyada Türkiye önemli bir yere sahip ise özel sektör sayesindedir. Biz sizlerin başarıları ile övünüyoruz" dedi. 

Son olarak kürsüye gelen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, bir ülkenin gerçek zenginliğinin o ülkenin müteşebbisleri olduğunu ifade ederken, müteşebbisin olmadığı zaman zenginliklerin sadece seyirden ibaret olacağını belirtti.

"ÜLKE, SİYASİ İSTİKRAR KAZANDI"
Sanayicilerle ne kadar övünülse az olduğuna değinen Bakan Gül, 3 Kasım seçimlerinden bu yana sanayicilerle hep barışık olan hükümetlerinin, yatırım ortamının iyileştirilmesi, yatırım engellerinin kaldırılması için de elinden geleni yaptığını söyledi. Gül, "Sizler; burada yaptığınız sadece ekonomik yatırımlarla değil, hayır işlerine yaptığınız yatırımlarla da Türkiye'ye örneksiniz. Kayseri'de 6 yıl içerisinde hayır işlerine yapılan yatırım 300 milyar dolar. Bu çok büyük bir rakam. Bu karşılık beklemeden yapılan yatırımdır. Bununla da ne kadar övünülse az" diye konuştu. 

Bakan Gül, 3 Kasım seçimleri öncesi Türkiye ile 3 Kasım seçimleri sonrası Türkiye arasında büyük fark olduğunu ve bu farkı herkesin gördüğünü kaydederek, "Siyasette değişim oldu. Uzun vadeli hükümet olduk. Ülke, siyasi istikrar kazandı. Biz doğru bildiğimizi yaptık, zor olduğunu bilsek bile. Doğru bildiğimizi bundan sonra da yapmaktan kaçınmayacağız. Biz de geçmiştekilerin hatalarını yapsaydık, belki 1 sene alkışlanırdık. Ondan sonra ise batağa saplandırdık. Türkiye'de güven ortamı doğdu. Ülkemize büyük güven var. Bu güven ortamından dolayı da yabancı sermaye ülkemize akmaya başladı. Bizim hükümetimizden önce Türkiye'ye 1 yılda gelen yabancı sermaye 1 milyar doları bile bulmazken, 2006 yılının ilk 10 aylık döneminde ülkemize gelen yabancı sermaye 15 milyar doları aştı. Yıl sonunda 20 milyar doları hedefliyoruz. Bu para; yatırıma gelen para, iş kurulmasında kullanılan para. Faizler yüzde 65'lerden yüzde 13'lere kadar düştü. Türkiye, 35 yıl sonra ilk defa tek haneli enflasyonla tanıştı. Eğer bizim ekonomideki kararlı politikamız olmasa idi, dünyada global ekonomik çalkantıda çöker giderdik. 4 yıl önce Türkiye'de bir yangın vardı. Biz o yangını söndürdük. Yangın söndü, şimdi evin temizliğini yapıyoruz. Sonra o evi boyayıp güzelleştireceğiz. Gelecek daha iyi olacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin ekonomik performansından başarıyla söz eden Gül, "Avrupa'da hiçbir ülkenin ekonomik performansı, Türkiye'deki gibi değildir. Avrupa yorulmuş ve yıpranmıştır. Bakmayın siz 'Türkiye'yi AB'ye almayacağız' laflarına. Müzakereler bitsin inşallah, belki siz istemeyeceksiniz AB'yi. Bizim şimdi sağlam durmamız lazım. Dikkatli, doğru şekilde adımlarımızı atmamız lazım. Türkiye'nin geleceği çok parlak" sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

Konuşmaların ardından Bakan Gül, Bakan Coşkun ile TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kayseri'nin 2005 yılı başarılı sanayici ve işadamlarına plaketlerini takdim etti. 

Plaket töreni sırasında ise Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, kendi yazdığı 'Yalın Ayak' adlı şiirini okudu. Bakan Coşkun'un okuduğu şiir, sanayicilerden büyük alkış aldı.
iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 03:20:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
VOLKAN IP: 88.242.188.xxx Tarih : 7.11.2006 12:10:05
SEVGİLİ GÜL,SİZİ ÇOK SEVİYORUZ GALİBA KAYSERİLİYDİNİZ İİ BİZDE KAYSERİLİYİZ ALLAH SİZİ KAYSERİNİİN BAŞINDAN EKSİK ETMESİN