1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Gurbetçi çocuklar Erciyes'te

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yurtdışında yaşayan ailelerin çocukları için düzenlenen Kayseri ve Kayseri Kültürü programının ilki Erciyes Dağı gezisi ile sona erdi.


4 gün süren program çerçevesinde Kayseri'nin tarihi, doğal ve turistik yerlerini gezen, Kayseri türküleri ile folklörünü öğrenen İsviçre, Fransa, Almanya ve Danimarka'dan gelen 7-19 yaşlarındaki gençler, programdan çok memnun kaldıklarını belirtti.


Bugüne kadar Kent Müzesi, Kayseri Evi, Güpgüpoğlu Konağı, Gevher Nesibe Şifahenesi, Atatürk Evi, Ağırnas'taki Mimarsinan evi, Kartal Şehitliği, Kültepe Kaniş-Karum ve Erciyes'e giden gençlere ayrıca Büyükşehir Belediye Konservatuarı öğretmenleri tarafından Kayseri türküleri ve hak oyunları da öğretildi.

Erciyes'te yapılan piknikte doyasıya eğlenen ve dağın keyfini çıkaran gençler oldukça mutlu oldukları gözlendi. Programa katılan gurbetçi çocukların aileleri de bu tür bir program düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 17:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?